Vanspor yenildi, liderliği kaybetti:2-0

Temsilcimiz Vanspor, ligin sekizinci hafta maçında deplasmanda Ankara Demirspor'a 2-0 mağlup oldu ve liderlik koltuğunu Tuzlaspor'a kaptırdı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada, Ankara Demirspor ikinci yarıda bulduğu iki golle maçı kazandı ve 16 puanla grupta dördüncü sıraya yükseldi.

Vanspor yenildi, liderliği kaybetti:2-0

          TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Vanspor, ligin sekizinci hafta maçında deplasmanda Ankara Demirspor’a 2-0 kaybederek liderliği kaybetmiş oldu.
Maçı yaklaşık 500 Vanlı taraftar izlerken, Ankara Demirspor’u ise yaklaşık 250 taraftar destekledi.

 


         Ev sahibi Ankara Demirspor sahaya; Emre Selen, Kamil İçer, Ayberk Altan, Hasan Küçcük, Mustafa Kayabaşı, Süleyman Güneş, Serdar Eylik, Ahmet Devret, Taner Koç, Burak Öksüz ve Mustafa Tahir Babaoğlu ilk onbiri ile çıktı.
Konuk Vanspor ise Hasan Erkin Şimşir teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Yakup Demir, Ufukhan Bayraktar, Samet Cantürk, Soner Birinci, Barış Sağır, Oktay Aydın, M.Sıddık İstemi, Batuhan Er ve Barış Gök ilk onbiri ile çıktı.

 


         İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
9. dakikada gelişen Vanspor atağında, Barış Sağır, Sıddık’ı topla buluşturdu. Sıddık sağ kanattan ortaladı, Batuhan’ın vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
13. dakikada ev sahibi ekip atağa kalktı, ama Vanspor savunmasının müdahalesini hakem faul olarak değerlendirdi. Mustafa’nın kullandığı serbest vuruşta top auta çıktı.
18. dakikada Ankara Demirspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Süleyman sol kanattan ceza alanı içine girdi, kaleci Salih’i geçip pasını verdi, ancak savunma son anda topu dışarı yolladı.
20 dakikada bu kez kırmızı siyahlı takım net bir golden yararlanamadı. Batuhan bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci topu kornere yolladı.
23. dakikada Ankara Demirspor atağında Yakup Demir kısa bir sakatlık yaşadı.
30. dakikada Ankara Demirspor atağı faul ile kesildi. Serbest vuruşu Mustafa Kayabaşı kullandı, ancak Salih Şenbaş topa hakim oldu.

 


        32. dakikada ceza alanı dışında temsilcimiz serbest vuruş kazandı. Barış Gök topu kullandı, ancak kaleci topu kontrol etti.
41. dakikada Vanspor Serdar Cansu ile sağdan atağa kalktı, ama faul ile durduruldu. Ev sahibi ekipten Süleyman sarı kart gördü.
43. dakikada sol kanattan gelişen atakta Vanspor Sıddık ile atağa kalktı. Barış Gök ortaladı, ancak ceza alanı içinde Batuhan ve Oktay dokunamadı. Savunma topu uzaklaştırdı.
Hakem ilk yarının bitimi için dört dakika gösterdi.
Maçta başka pozisyon olmadı ve iki takım da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

 


         VANSPOR İKİNCİ YARIDA KÖTÜ OYNAMA GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ
İkinci yarıda Vanspor’da Barış Gök yerini Umut Koray Öz’e bıraktı.
48. dakikada Vanspor Sıddık ile korner kullandı, Batuhan kafa ile vurdu, son anda savunma topu çıkardı.
52. dakikada gelişen Ankara Demirspor atağında, Ahmet sert vurdu, top üstten auta çıktı.
56. dakikada ev sahibi ekipten Mustafa Tahir Babaoğlu kaleyi düşündü, top az farkla dışarı gitti.
61. dakikada Vanspor Soner ve Yakup paslaşması ile atak başlattı. Oktay sağ kanattan Serdar’a ara pas çıkardı. Serdar kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak vuruşundan önce kaleci Emre topa hakim oldu.
62. dakikada konuk takımdan Sıddık yerini Mert Özyıldırım’a bıraktı.
64. dakikada ev sahibi ekipten Süleyman yerini Barış’a bıraktı.
68. dakikada Ankara Demirspor net bir gol kaçırdı. Kullanılan köşe vuruşunda karambol oluştu, uzak kale direğinde topla buluşan Hasan sert vurdu, top yan filelerden dışarı gitti.
74. dakikada Vanspor atağında Oktay yerde kaldı, ev sahibi ekipten Ahmet Devret sarı kart gördü.
76. dakikada Vanspor’da hakeme itirazları sonrası Batuhan sarı kart gördü.
83. dakikada Ankara Demirspor atağını faulle durduran Yakup Demir sarı kart gördü.
84. dakikada Ankara Demirspor golü buldu. Kullanılan Serbest vuruşta top ceza alanı içinde kaldı, Burak Öksüz ayak içi ile dokundu ve fileleri havalandırdı:1-0
90. dakikada Ankara Demirspor Hasan Küçcük’ün attığı golle 2-0 öne geçti.
Hakem maçın bitimi için dört dakika gösterdi.
Maşta başka pozisyon olmadı ve temsilcimiz Vanspor sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrılarak, 16 puanda kaldı ve liderlik koltuğundan da inmiş oldu. Ankara Demirspor da aldığı galibiyetle puanını 16 yaptı.

 


         GRUPTA YENİ LİDER: TUZLASPOR…
Tuzlaspor, deplasmanda Karabükspor’u 2-0 yenerek puanını 19 yaptı ve haftayı lider olarak kapattı.
Vanspor 16 puan, +8 averajla ikinci sırada yer aldı.
Öte yandan Bandırmaspor evinde Sakaryaspor’u 3-0 yenerek, puanını 16’ya yükseltip, +7 averajla üçüncü sırada yer alırken, Ankara Demirspor da 16 puan +5 averajla grupta dördüncü sırada yer aldı.
Kastamonuspor deplasmanda Ergene Velimeşe’yi 3-2 yenerek, 15 puanla beşinci sırada yer alırken, deplasmanda Niğde Anadolu’yu 3-1 yenen Kırşehir Belediyespor puanını 14 yaparak, grupta altıncı sırada yer aldı.
Evinde Etimesgut Belediye ile 0-0 berabere kalan Sivas Belediyespor, 13 puanla yedinci sırada yer alırken, Uşakspor da Eyüpspor’u 2-0 ile geçerek puanını 13 yaptı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER