Vanspor'un grubuna bakış...

TFF 2.lig kırmızı grupta geride bırakılan 8 haftalık maraton sonucunda, Tuzlaspor lider olurken, temsilcimiz Vanspor ise 2. Sırada yer aldı. Ligin 9. Hafta karşılaşmaları Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak.

Vanspor'un grubuna bakış...

            TFF 2. Lig kırmızı grupta 8. Hafta karşılaşmaları da geride kalırken, bu haftada da yine sürpriz sonuçlarında alındığı bir hafta oldu.
8. Hafta maçları sonunda Vanspor liderliği Tuzlaspor’a devr ederken, Elazığ haftanın en farklı mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.
Geçtiğimiz hafta Deplasmanda kazanan Tuzlaspor lider olurken, Kırşehirspor ve Kastamonuspor’da yine deplasmanda kazanarak zirveye yerleşen takımlar oldu. Özellikle Kastamonuspor son 5 haftanın en başarılı takımı konumunda.

 


         İçeride ve dışarıda kazanmaya devam eden Kastamonuspor kimsenin beklemediği bir başarıya imza attı. Grubun güçlü ekiplerinden Bandırmaspor ise grupta mağlubiyeti olmayan tek takım olarak averajla 3. Sırada yer aldı.
Haftalar ilerledikçe hem takımlar oturuyor hem de karşılaşmalarda beklenmedik sonuçlar alınıyor.
3 Puanlık sistemde bir iki maç üst üste kazanan takımlar zirvede rahatça yer bulabiliyor.
Sezon başlarken grupta favori olarak yani Şampiyonluk adayı Vanspor, Tuzlaspor ve Bandırmaspor takımları ön plana çıkan takımlardı.

 


       Ne yazık ki ismi hiç anılmayan bu sezon zor günler yaşar denilen Kastamnospor geride kalan 8 haftalık maratona bakıldığında Şampiyonluğun adayı bir takım olduğunu gösterdi.
Sezona iyi başlayan ardından bir düşüş dönemi geçiren Kırşehir Belediyespor ise yine toparlanarak zirve yarışında ben de varım' dedi.

 


             Görünen o ki kırmızı grupta Şampiyonluk yarışı bir iki takımla değil yaklaşık 6 takımla süreceği ve 6 takımında şampiyon olma şansının yüksek olduğunu görmekteyiz.
Bu süreçte özellikle maddi olarak sıkıntı yaşamayan takımlar zirveden kopmayacak ve şampiyonluk mücadelesi her hafta heyecanlı maçların izlenmesine vesile olacak.

 


         Vanspor cephesinde son 2 hafta alınan mağlubiyetlerin üzüntüsü yaşanıyor. Ama kent ve taraftar takımına inanmış durumda. Herkes Vanspor’un kesinlikle toparlanacağı ve zirveden kopmadan yoluna devam edeceği kanaatinde.

 


           Grupta ne zirve ne orta sıralar ve nede alt sıralarda gözle görünen bir kopma yok. 3 Puanlık sistemde kazanan takımlar üst sıralara doğru çıkışa, kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçiyor.
Haftalar ilerledikçe takımların oturmasıyla uyum sorunu yavaş yavaş yok oluyor ve takımlar artık birbirini tanıma imkanını da ayrıca buluyor.

 


            Çünkü özellikle şampiyonluğa oynayan takımlar rakiplerinin peşini bırakmıyor her maçı izleterek gerekli bilgileri alıyor.
Geride bırakılan 8 haftalık maratona bakıldığında her takımın her takımı yenebileceğine veya puan alabileceğini görüyoruz. Bu da grupta kolay takımın olmadığını gününde olan takımın puan ve puanlar aldığını bizlere gösteriyor.
TFF 2. Lig kırmızı grupta 9. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak.

 


         İlk 3 karşılaşma Cumartesi günü, son 6 karşılaşma ise Pazar günü oynanacak.
Lider Tuzlaspor Cumartesi günü Bodrum Belediyespor’u konuk ederken, takipçisi olan Vanspor ise Sivas Belediyespor’u konuk edecek.

 


              Zirev mücadelesi veren Bandırmaspor Pazar günü sahasında Niğdespor’u konuk ederken, Kastamonuspor Uşakspor’u ve Kırşehir Belediyespor ise Kardemir Karabükspor’u konuk edecek.

 


          Son 2 haftada alınan mağlubiyetlerle 2. sıraya yerleşen Vanspor Cumartesi günü Sivas Belediyespor’u konuk edecek.
Van Atatürk Şehir Stadında oynanacak olan karşılaşma Saat 14.00’te başlayacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER