Vanspor, Ergene'yi 3 golle geçti.

Temsilcimiz Vanspor, deplasmanda Ergene Velimeşespor'u Batuhan'ın 2 ve Yakup Demir'in golüyle 3-1 mağlup ederek, 16 puanla liderliğini sürdürdü.

Vanspor, Ergene'yi 3 golle geçti.

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, Tekirdağ temsilcisi olan Ergene Velimeşespor'u 3-1 mağlup etti. Kırmızı siyahlı ekip aldığı galibiyetle puanını 16'ya yükseltti ve liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü.

 

     Ev sahibi Ergene Velimeşe sahaya; Gökhan Siverek, Mert Er estik, Burhan Arman, Yusuf Tantan, Sabutay Alper Bayülken, Eser Akbaş, Muhammet Raşit Yöndem, Savaş Tağa, Onat Kutay Kurt, İbrahim Fatih Dilek ve Mustafa Öztürk ilk onbiri ile çıktı.

 


     Vanspor ise Hasan Erkin Şimşir teknik sorumluluğunda sahaya Salih Şenbaş, Serdar Cansu, Burçak Özkanca, Samet Cantürk, Barış Gök, Barış Sağır, Sefa Küpeli, Oktay Aydın, M.Sıddık İstemi, Batuhan Er ve Tunç Murat Behram ilk onbiri ile çıktı.
Ergene Velimeşe Stadı’nda oynanan maçı, Burak Olcar, Cengizhan Öztürk, Hüseyin Can ve Alper Akarsu hakem dörtlüsü yönetti.
Tüm deplasman maçlarında olduğu gibi Ergene deplasmanında da Vanspor’lu taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

 

    Maça hızlı başlayan Vanspor, 8. Dakikada gelişen atakta Batuhan’ın yerde kalması ile penaltı kazandı. Golcü Batuhan penaltıdan fileleri havalandırdı ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1
12. dakikada Ergene Velimeşespor’da sakatlanan Yusuf Tantan’ın yerine, Ömer Alp Kulga oyuna dahil oldu.
19. dakikada Ergene Velimeşe golü beraberliği sağladı. Orhan Kutay Kurt’un attığı golle eşitlik sağlandı: 1-1
İlk yarıda iki takımın atakları sonuç vermedi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.
Vanspor ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Burçak Özkanca’nın yerine oyuna Yakup Demir dahil olurken, Sefa Küpeli’nin yerine ise Emrah Tacir dahil oldu.
48. dakikada Vanspor’dan Emrah Tacir sarı kart gördü.
55. dakikada ise ev sahibi ekipten M.Raşit Yöndem sarı kart gördü.
64. dakikada Vanspor’un atılan golünde ikini yarıda oyuna dahil olun iki oyuncunun payı vardı. Emrah Tacir’in kullandığı köşe vuruşunda Yakup Demir kafa ile topu ağlara yolladı: 1-2
75. dakikada iki takımda da oyuncu değişiklikleri oldu. Ergene Velimeşe’de M.Raşit Yöndem’in yerine Sinan Uzun oyuna dahil oldu. Vanspor’da ise Tunç Murat Behram yerini Timuçin Aşçıgil’e bıraktı.
83. dakikada ev sahibi ekipten Burhan Arman sarı kart gördü.
87. dakikada Mert Er Estik ve 90. Dakikada Gökhan Siverek de ev sahibi ekipten sarı kart gören isimler oldu.
Bu dakikalarda iki takım da karşılıklı ataklar gerçekleştirdi.
Maç bu skorla bitecek derken 90. Dakikada hakem Vanspor lehine penaltı düdüğü çaldı.
Topun başına bir kez daha Vanspor’un golcüsü Batuhan Er geçti. Batuhan’ın penaltıdan atığı golle, Vanspor deplasmanda rakibini 3-1 mağlup ederek 16 puanla liderliğini sürdürdü.

 

    Grupta oynanan diğer maçlarda Tuzlaspor deplasmanda Bandırmaspor’a 2-1 mağlup oldu ve  13 puanla ikinci sırada yer aldı.
Sivas Belediyespor deplasmanda Ankara Demirspor’u 2-1 yenerek 12 puanla üçüncü sıraya yükselirken, Bandırmaspor 10 puanla dördüncü sırada yer aldı.

 

    Ankara Demirspor aldığı mağlubiyetle 10 puanla grupta beşinci sıraya gerilerken, Kırşehir Belediyespor evinde Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalarak 10 puanla altıncı sırada yer aldı.
Kahramanmaraşspor evinde Eyüpspor’u 1-0’la geçip 10 puan ve averajla yedinci sıraya yükselirken, Elazığspor deplasmanda Niğde Anadolu’yu 2-1 yenerek 10 puanla sekizinci sırada yer aldı.

     Bodrum deplasmanından 5-1’lik galibiyetle ayrılan Kastamonuspor 9 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, son sıradaki Karabükspor’u 2-0 mağlup eden Bayburt Özel İdare ise 9 puanla onuncu sırada yer aldı.

 

    Vanspor, 9 Kasım Çarşamba günü saat 14:00’te evinde Uşakspor’u konuk edecek.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER