Vanlı öğrenciler Avrupa'da staj yapacak

Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibi tarafından 2019 yılında hazırlanan proje kapsamında Van’daki 10 Radyo-Tv Alanı öğrencisi, Avrupa’ da staj yapmaya hak kazandı.

Vanlı öğrenciler Avrupa'da staj yapacak

        Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibi tarafından 2019 yılında hazırlanan “Video Kurgu ve Montajında Görsel Kaliteyi Artırma Yöntemleri ve Uygulamaları Stajı”  başlıklı proje kabul edildi.

Söz konusu proje,  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı,  Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hibeye değer bulundu.

 

 

          Böylece 2020’nin Ocak ayında proje kapsamında 10 Radyo-Tv Alanı öğrencisi Avrupa’ da staj yapmaya hak kazandı.

Hareketlilik Avusturya’nın başkenti Viyana’ya ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye olacak şekilde gerçekleşeceği belirtildi. 

 Okul Müdürü ve Proje Sorumlusu Fuat Tur, söz konusu projenin sadece okul ve Radyo- Tv Alanı için değil, Van şehrinin yurt dışında tanıtımı için de bir fırsat olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

 

 

         Radyo- Tv Alan Şefi ve Proje İrtibat Sorumlusu Murat Salgar ise öğrencilerin Avrupa’daki Video Kurgu ve  Görsel Efekt uygulamalarını yerinde görüp öğrenerek mesleki anlamda gelişeceklerini, öğrendiklerini paydaşlarına aktaracaklarını böylece orta vadede Van’daki medya- prodüksiyon sektörünün de bu durumdan olumlu yönde etkileneceğini düşündüğünü belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2019, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29