Vanlı kayakçılar Hakkâri'de kayak yaptı

Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezi'nin sezonu açmamasından dolayı, Vanlı kayakçılar çevre illerdeki kayak tesislerini tercih etti. Hakkâri'de bulunan yaklaşık 3 bin rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi hafta sonu tıklım tıklımdı. Vanlı kayakçılar da soluğu burada aldı.

Vanlı kayakçılar Hakkâri'de kayak yaptı

  Van'da bulunan iki kayak merkezinde de istenen randımanı alamayan kayakçılar çevre illerdeki kayak tesislerine gidiyor.

  Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezi bu sezon yeterli kar yağışı olmadığı ve kaymaya elverişli olmadığından sadece bir ay önce üç-dört gün hizmet verebildi.

  Çaldıran ilçesinde yeterli kar yağışı olmasına rağmen tesislerin olmaması yüzünden Vanlı kayakseverler burayı da tercih etmiyor.

  Van'da kayak sporu yapmak isteyen birçok kişi, Erzurum Palandöken, Kars Sarıkamış ve Hakkâri Merga Bütan Kayak Merkezi'ni tercih ediyor.

  Vanlı kayakçıların birçoğu, kısıtlama olmayan hafta sonu Hakkâri'ye gitti. Kayak merkezine giden birçok kişi kayak yaparken, bazıları snowboard yapmayı, bazıları ise çocuklarıyla birlikte kızakla kaymayı tercih etti.

  Hakkari Belediyesi'nin hafta sonları belediye araçları ile ulaşım imkanı da sağladığı kayak merkezi oldukça yoğun iki gün geçirdi.

  VAN'DAN GİDEN BAZI KAYAK SEVERLER KAYAK BULAMADI

  Kayak merkezinin hafta sonu oldukça yoğun olmasından kaynaklı Van'dan giden bazı kayak severler kayak bulamadıklarını belirtti. Birçok kayakçı ise kayaklarını alıp tesislere öyle gitti.

   Vanlı Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Ulutaş ve ailesi de hafta sonu kayak yapanlar arasındaydı. Bir gün öncesinden otel ayarladıktan sonra Hakkari'ye gittiklerini belirten Ulutaş, "Hafta sonu Hakkari'ye kayak yapmaya gittik. Oradan kayak bulamama ihtimaline karşın kayaklarımızı buradan ayarlayıp öyle gittik. Cumartesi otelde kalıp, Pazar günü gün boyu kayak yaptık. Küçük çocuklar kızakla keyif yaptı. Tesislerin çok güzel yere yapıldığını gördük. Yaklaşık 3 bin rakımlı Yüksek bir bölgeye yapılan kayak tesislerinde yeterli kar yağışı olması, birçok kişinin bu bölgeyi tercih etmesine yol açıyor. Teleski ve telesiyejin olduğu ayrı bölümler ve ayrı pistlerden oluşuyor. Kafeteryası, lavaboları, oturma bölümleri, acemiler için ayrı pistler söz konusuydu. Hakkari Kayak Merkezi'nin önümüzdeki sezonlarda daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum" dedi.

  Uzun kuyruklardan dert yanan bazı kayakçılar ise bir iki kulvar daha olması gerektiğini belirterek, "Teleski ve telesiyej önünde çok yoğun kuyruklar oluyor. Bir iki etap daha yapılabilir. Teleski ve telesiyejden faydalanmak için kart alınan bölgeler de girişe yakın bir yerde olabilir. Çünkü kayak ayakkabısını giyip, ardından kayaklarını takan bir kişi kart almaya gidip gelene kadar yarım saat geçiyor. Organizasyon daha iyi olabilir" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29