Vanlı Judocular finallere katılmaya hak kazandı

Adıyaman’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Şampiyonası’nda Van’ı temsil eden Judocular 5 Birincilik, 1 Üçüncülük madalyası ve kızlar kategorisinde ise şampiyonluk derecesi kazanarak Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerine çıkmaya hak kazandı.

Vanlı Judocular finallere katılmaya hak kazandı

      Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından Adıyaman’da 305 judocunun katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Müsabakalarına 6 sporcu ile katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo takımı sporcularından Beyza Nur Aydın 32 kiloda, Rabia Kürşat 36 kiloda, Hatice Erkuş 40 kiloda, Şilan Toraman 44 kiloda, Ömer Boztaş 38 kiloda birinci olurken, Bilal Sezen ise 46 kiloda üçüncülük madalyasının sahibi oldu. Van’ın bayan judocuları da kızlar kategorisinde grup şampiyonu olarak 04-05 Nisan 2020 tarihleri arasında Karaman’da yapılacak olan, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

    Adıyaman Yeni Mahalle Spor Salonunda yapılan ödül töreni sonunda konuşan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan yaptığı açıklamada,“Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Judo Federasyonumuz tarafından Adıyaman ilimizde düzenlenen 305 judocumuzun katılımı ile düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final müsabakalarına bizlerde ilimizi temsilen 6 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızın hepsi farklı kilo ve kategorilerde bizleri mutlu edecek dereceler aldılar. 5 sporcumuz farklı kilo ve kategoride birincilik, 1 sporcumuz üçüncülük ve bayan sporcularımız ise grup şampiyonluğu derecesi ile ilimizi, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerinde temsil etme hakkı kazandılar. Sporcularımız farklı illerde farklı tarihler arasında yapılan, Anadolu Yıldızlar Ligi Grup, Çeyrek Final ve Yarı Final Müsabakalarında zorlu ve çekişmeli karşılaşmalar ile rakiplerini mağlup ederek ilimizi Türkiye Finallerinde temsil etmenin mutluluklarını bizlere yaşattılar. İlimiz adına bu güzel dereceleri kazanarak bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyorum. Buradan son olarak ilimiz adına en başından beri bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen, İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere bütün emeği geçenlere kendim ve bütün judocu sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29