Vanlı atletler madalyalarla döndü

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcularından Nevin İnce 800 metrede 2.14’lük derecesiyle Şampiyonluk, 400 metrede de 57,74’lük derecesiyle birincilik madalyasının sahibi olurken, disk atma branşında temsil eden Hazal Durak birinci, Sudenaz Aktaş ikincilik madalyasının sahibi oldu. U18 Bölgesel Atletizm Şampiyonası Erkekler Üç Adım kategorisinde mücadele eden Ali Nail Eker ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Vanlı atletler madalyalarla döndü
   Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Trabzon’da düzenlenen U18 Bölgesel Atletizm Şampiyonası katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sporcularından Nevin İnce 800 metrede şampiyonluk, 400 metrede birincilik madalyasının sahibi oldu. 
 
    Aynı yarışmanın Disk Atma Kategorisinde Hazal Durak Birinci, Sudenaz Aktaş ikincilik madalyasının sahibi oldu. Yarışmanın Erkekler 3 Adım Kategorisinde Van’ı temsil eden Ali Nail Eker de ilimize üçüncülük madalyası kazandırdı.
Trabzon’da yapılan U18 Bölgesel Atletizm Şampiyonasını yarışmalarını değerlendiren, Atletizm Antrenörü Münir Akkoyun, aldıkları başarıların kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi. İki sporcunun en yakın rakibine bile fark attıklarını vurgulayan Akkoyun, "İlimiz adına kazanmış olduğumuz, 1 Türkiye Şampiyonluğu, 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük dereceleri ile 01-02 Eylül 2020 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan U20 Balkan Milli Takım Seçmelerinde ilimizi temsil etme hakkı kazandık. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcularımızın her biri elinden geleni fazlası ile yaparak farklı kategorilerde başarılar elde ettiler. 
İlimiz adına gelecek vaadeden sporcularımızın her biri katıldıkları il, bölge ve Türkiye Şampiyonası gibi yarışmaların sonucunda elde etmiş oldukları böylesi başarılı sonuçları ile federasyon yetkilerimiz tarafından takdir görerek, başarı dilekleri aldı. 
   Sporcularımız ile her gün performans ve özel olarak ilgilenip, antrenmanlarını da bizzat yakından takip ediyoruz. Sporcularımızın almış oldukları dereceleri bizler için gerçekten çok sevindirici oldu. Umarız bu güzel başarılarımızı ileriki aylarda katılacağımız, U20 Balkan Milli Takım Seçmelerinde daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden daha çok bahsettireceğimize inanıyoruz” dedi.  
   Antrenör Akkoyun, ilimizde atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29