Van TSO: Yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulmaktadır

Van Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı yazılı açıklamada koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bu yana yalnızca sağlık krizine değil ekonomik krize de yol açtığını belirterek, yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Van TSO: Yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulmaktadır

  Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, ülkemizde de ekonomik yönetiminin aldığı kararlar ve hayata geçirdiği desteklere rağmen ekonomik sorunlar devam ettiği belirtildi.

  Van TSO, Van gibi ekonomisi daha çok hizmet sektörüne bağlı kentlerde ekonomik sorunlar daha fazla hissedildiği ve bu sürecin yarattığı tahribatın en az kayıpla atlatılması için yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

  Van TSO yaptığı yazılı açıklamalarda önerilerde bulunarak, “İşyeri kapalı olan esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin kamu ve özel bankalarda kullanılan kredilerin ödeme süresinin Eylül 2021 olarak revize edilmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak faizsiz ertelenmesi, ertelenen vergi ve SGK ödemelerinin yine Eylül 2021’e uzatılması. İşyeri kapalı olanlar için vergi, ödemlerinden destek sağlanması ve vergisel yükümlülüklerin askıya alınması, kısa Çalışma Ödeneğinin Eylül 2021’ye uzatılması, özellikle esnaf, tüccar ve sanayicilerin Bağ-Kur ödemelerinin Eylül 2021 tarihine ertelenmesine, kredi borçlarının yeniden yapılandırılması ve faizsiz ertelenmesi, ciro kaybı yaşayan üyelerimizin kayıp oranına ve sektörüne bakılmaksızın kira ve gelir kaybı desteğinden yararlandırılması. Kamu ödemelerinin zamanında yapılması konularında gerekli desteklerin sağlanması, zor durumda olan esnaf, sanayici, tüccarımız için büyük önem taşımaktadır. İstihdam sağlayan, üretim yapan ve ülkemizin adeta çimentosu olan bu insanlar verilecek her türlü desteği hak etmektedir” ifadelerine yer verdi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER