Van MEM ve YYÜ arasında işbirliği protokolü…

Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü arasında TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarını Destekleme konusunda işbirliği protokolü yapıldı.

Van MEM ve YYÜ arasında işbirliği protokolü…

   Van İl geneli ve ilçelerindeki okullarda bulunan öğrencilerin TÜBİTAK Ortaokul/ Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmalarına daha iyi hazırlanmaları ve bu konuda Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden akademik destek ve çalışma mekanları tahsisi etmek amacıyla iş birliği protokolü yapıldı.

   Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında TÜBİTAK çalışması çerçevesinde üniversiteden akademik destek ve Teknokent’te çalışma mekanları tahsis edileceği belirtildi.

   Yapılan protokol kapsamında, TÜBİTAK 13. Ortaokul ve 50. Lise araştırma projeleri yarışmalarına hazırlık ve proje hazırlama teknikleri için akademik destek ve çalışma mekanı tahsisi, Protokol kapsamında yürütülmesi kararlaştırılan çalışmalardan TÜBİTAK Ortaokul/ Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmalarına öğrenci ve öğretmenlerin yetiştirilmesi için eğitimler ve çalışmalar yapılması,  Akademik Destek Sağlanması: TÜBİTAK Ortaokul/ Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmalarına katılacak öğrenci ve öğretmenlere, Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademik birimleri ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki ilgili proje sorumlularının belirleyeceği ortak bir takvimle danışmanlık hizmeti verilecektir. Verilecek destek, uygun görüldüğünde laboratuvar imkanlarını kullanmayı da kapsayacaktır. Çalışma mekanı kahsisi kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent çalışma bürolarının kullanılması ve öğrencilerin bilgisayar ve diğer gerekli donanımlardan faydalanması olarak açıklandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29