Van Kapıköy sorunu meclise taşındı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 2020 yılı Mart ayından bu yana koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Van Kapıköy sorunu meclise taşındı

   DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın cevap vermesi üzerine yaklaşık 11 aydır kapalı olan Van Kapıköy Sınır Kapası'yla ilgili sonu önergesi sundu.

  "SINIR KAPILARININ YOLCU GEÇİŞİNE AÇILMAMASI EKONOMİK DURUMUNA ZARAR VERMEKTEDİR"

   Milletvekili Yeneroğlu sunduğu önergesinde, "Covid-19 salgınına önlem olarak 23.02.2020 tarihinde İran'la olan sınır kapılarının kapatılmasından sonra diğer sınır kapıları da bir süreliğine geçici olarak kapatılmıştır. Bir müddet sonra Türkiye'nin sınır kapıları yeniden açılmış, havayolu uçuşları da yeniden başlamışlar. Türkiye'nin daha önceden açık olan sınır kapılarının hemen hemen hepsinin yeniden açılmasına rağmen Van-Kapıköy, Ağrı -Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine açılmamıştır. Bu sınır kapılarının yolcu geçişine açılmaması nedeniyle turist geçişi gerçekleşememekte ve Van, Ağrı ile Hakkari illerinin ekonomik durumuna zarar vermektedir. Bu bağlamda; Diğer sınır kapılarının açılmasına rağmen Van-Kapıköy, Ağrı -Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine neden açılmamaktadır? Van-Kapıköy, Ağrı -Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine ne zaman açılacaktır" ifadelerine yer verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29