Van Gölü'nde su sporları yaygınlaşıyor

Dünyanın en büyük sodalı gölü ve ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü’nde son yıllarda su sporları yaygınlaşıyor. Edremit İlçesi’nde parasayling sporu ise son zamanlarda büyük ilgi görüyor.

Van Gölü'nde su sporları yaygınlaşıyor

   Van'ın en güzel ilçelerinden olan Edremit Sahilleri şimdilerde gökyüzünde uçan paraşüt ile oldukça renkli günler yaşıyor. Bir diğer adı da parasayling olan heyecan verici spora Edremit halkı özellikle de gençler oldukça fazla rağbet gösteriyor. 
   Söz konusu spor etkinlikliği ile ilgili açıklama yapan ve  tüm Edremit sınırları içinde Kaptan Sinan olarak nam salan Sinan Başak gazetemize konuştu. 
   MUZ SPORU OLARAK BİLİNEN PARASAYLİNGE YOĞUN İLGİ…
  Başak, “Öncelikle siz değerli Basın mensuplarını teknemde ağırladığım için çok mutluyum. Ben ve ekibim yıllardır Edremit merkezinde bulunan Marinada halkımıza turistik geziler ile birlikte böyle adrenalin tutkusu yüksek olan sporlar başta parasayling yani gökyüzünde uçan paraşütü sürat teknemiz ile uçurmanın yanı sıra, halk arasında Muz sporu olarak bilinen Banana ve Ringo'yu halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Tabi tüm bu hizmetlere halkımızın  ilgisi gerçekten çok fazla.  Hemşehrilerimizin ilgisi bizim açımızdan çok  çok normal. Çünkü  bir tarafta enfes manzarasıyla güzel ilçemiz Edremit, bir taraftan masmavi Van Gölü gökyüzü ile buluşunca artık kelimeler kifayetsiz kalıyor” diye konuştu.
   Farklı noktalara tekne turları düzenlendiğini belirten Başak, “Biz ayrıca Tekne Turlarımız ile Akdamar Adası, Altınsaç, İn Köy, Ağın ve daha bir çok noktaya geziler düzenliyoruz. Bu vesile ile özel günler, doğum günü kutlamaları, Gelin Damat özel turlarla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz ve tüm bu hizmetlerimizi basın yoluyla duyurmaya vesile olduğunuz için size de ayrıca şükranlarımı sunarım”  diyerek sözlerini tamamladı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29