Van'daki yöresel ürünler fuarı sürüyor

Van'da bu yıl 5. kez kapılarını açan "Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı" devam ediyor. 5 Mart Cuma günü kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı, 14 Mart tarihine kadar açık olacak.

Van'daki yöresel ürünler fuarı sürüyor

  Van'da Anatolia Grup tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' yoğun ilgi görüyor.

  81 ilden tüm tatların yer aldığı fuar yoğun bir ziyaretçi alıyor. HES kodu sorgulaması, maske kontrollü ve tüm hijyen koşuları fuar yönetimi tarafından titizlik ile kontrol edilirken, fuarın 14 Mart tarihine kadar açık olacağı belirtildi.

  Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarında hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Fuarı ziyaret etmek isteyenler için her saat başı Şişli Öğretmen Evi ve Beşyol Halk Eğitim Merkezi önünden ücretsiz araç kaldırılıyor.

  "FUARLARIN BÖLGE EKONOMİSİNE ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR"

  Bu yıl fuarlarına ilginin daha yoğun olduğunu belirten Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Can Çelik, "Van'da bu yıl 5'ci fuarımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Her geçen yıl katılım ve ziyaretçi sayımız artıyor. Fuarların bölge ekonomisine çok büyük katkısı var. Van fuarlar şehri olmasına adına çok emin olma adımlarla ilerliyor. Biz bu bağlamda beşinci fuarımız olan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. 5-14 Mart tarihleri arasında açık kalacak. Fuarımızdan birçok bölgeden ve ilden ürünler bulunmaktadır. Daha fuarın ilk günleri olmasına rağmen Van halkı bize teveccüh gösterdi ve oldukça yoğun bir ziyaretçi sayısına ulaştık.  Değişik yörelerin lezzetlerinin buluştuğu fuarımızda, ürünler ve hediyelik eşyalar da satılmaktadır. Pandemi koşulları içerisinde birçok fuar açmakta zorlanırken, Van'da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının beşincisini açtık. 81 ilden gelen firmaların katıldığı fuarımız 14 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek. Fuarlar her zaman şehrin ekonomisine, dinamiklerine paydaşlarıyla birlikte büyük performans sağlar" ifadelerini kullandı.

  "TÜM HALKIMIZI FUARIMIZA BEKLİYORUM"

  Van'ın bir fuar şehir olduğunu ifade eden Çelik, "Fuarımızda 81 ilden tatlar yer almaktadır. Fuarımızda Karadeniz'in leziz peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına kadar, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın Gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Antep'in bakırlarına varana kadar tüm ürünlerimizi halkımızla buluşturuyoruz. Vanlılar hem uygun fiyata hem de kaliteli ürünlere bu fuarda ulaşabilir. Bütün halkımızı fuarımıza bekliyoruz.  Fuarımızda tüm tedbirlere uyuluyor. Bu kapsamda tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum" diye konuştu.

  Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29