Van'daki sağlıkçılardan bir günlük iş bırakma eylemi...

Van Aile Hekimleri Derneği, sağlık sektöründe şiddetin arttığını belirterek, söz konusu şiddeti kınadı. Şiddete maruz kalan sağlıkçılara destek amacıyla Van'daki Aile Sağlığı Merkezleri'nde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Van'daki sağlıkçılardan bir günlük iş bırakma eylemi...

           Konuyla ilgili Van Aile Hekimleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Her geçen gün toplumun birçok alanında olduğu gibi sağlık sektöründe de şiddetin arttığı bilinmektedir. Sağlık sektöründe diğer meslek gruplarına göre şiddetin en yoğun olduğu ve her geçen gün artarak devam ettiğini görmekteyiz. En son İzmir Bornova 29 No’lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Nuri Ersoy Yoğurtcuoglu; eşinin ilaçlarını yazdırmak üzere gelen şahıs  tarafından, hekimin "kanunen kişinin kendisi olmadan işlem yapmanın suç teşkil ettiğini " söylemesi üzerine hakaret edilerek darp edilmiştir. Çevrede bulunan sağlık personelleri ve esnaf tarafından etkisiz hale getirilen şahıs , yakınlarına telefon ederek 11 kişi ile beraber sopalarla tekrar 29 No’lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezine gelmişler. Dr. Ersoy Bey, Dr. Elif Hanım ve öğretmen eşi, aile sağlığı merkezi çalışanı hemşire hanımla birlikte onlara yardım eden vatandaşları, komşu esnafı, eczane kalfasını darp etmişler ve aile sağlığı merkezinde de ciddi maddi hasara sebep olmuşlardır. VAHED yönetim kurulu olarak bu menfur saldırıyı kınıyor yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

 


            Açıklamanın devamında, “Sağlık Çalışanlarına yapılan darp olayında sessiz kalmamak, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Şiddet asla müsamaha gösterilecek bir olgu değildir. Şiddet karşısında hiç kimse sessiz kalma hakkına sahip değildir. Toplumun bütün kesimleri şiddeti engellemek için seferber olmalı ve tepkisiz kalmamalıdır.

 


         “Ülkemizde şiddet bir sosyal sorun haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin birlikte yaptırdığı bir araştırmaya göre sağlık çalışanlarının %50’sinden fazlası mesleklerini uyguladıkları her hangi bir zamanda şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet çoğu zaman sözlü bazen de fiziksel olarak yapılmaktadır. Hastaların sağlık çalışanlarının yoğun iş temposunu görmezden gelerek sadece, muayene olacağı ve ilacını yazdırıp gideceği yer olarak görmekten vazgeçmemesi, geldiğinde anında işini gördürüp gitme istemi ile saldırganlaşması sıkça yaşanan sorunlardandır” ifadeleri yer aldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER