Van'daki okulda donanımlı bir laboratuvar açıldı

Van İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mercedes-Benz Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Van'daki okulda donanımlı bir laboratuvar açıldı

           Mercedes-Benz Türk A.Ş. ile Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi "EML'miz Geleceğin Yıldızı" çerçevesinde İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mercedes-Benz Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda söz alan Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi Eğitim Koordinatörü Raşit Uzunoğlu, yaptığı konuşmada, 2014 yılında hayata geçirdikleri proje kapsamında 31 ildeki mesleki ve teknik anadolu lisesinde laboratuvar açma kararı aldıklarını söyledi.

 


        Uzunoğlu, “Teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin, sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donamına ulaşmalarına katkı sağlamak ve sektöre kalifiye elaman yetiştirmek amacıyla 2014 yılında başlattığımız “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Mercedes-Benz yetkili bayilerimiz ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında toplam 31 okulda Mercedes-Benz laboratuvarı kurduk. Bugün de bu laboratuvarlardan birinin açılışı  için Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sizlerle birlikteyiz. “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesiz çerçevesinde yalnızca laboratuvar kurmuyoruz.

 

          Mercedes-Benz laboratuvarlarının teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatıyoruz, her okula üzerinde uygulamalı eğitim  gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlıyoruz. Proje kapsamındaki alan şefleri ve proje öğretmenlerini, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin yüksek teknoloji ile üretilen araç model ve sistemleri konusunda her yıl düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Tüm Mercedes-Benz ailesi olarak bu projemize çok değer veriyoruz. Gençlerimizin daha donanımlı olmalarına katkı sağlamak, istihdama katılmaları için destek olmak bizleri çok mutlu ediyor. Projemiz kapsamında bugüne kadar Mercedes-Ben laboratuvarlarında 2 Bin’den fazla öğrenci eğitim aldı. Bine yakın öğrenci bayilerimizde staj yaptı, yaklaşık bin 600 öğrenci mezun oldu ve bunların arasından 105 öğrenci Mercedes-Benz Türk bayilerinde işbaşı yaptı. Mercedes-Benz Türk olarak gençlerimizin uluslararası standartlara sahip, başarılı yetişkinler olmaları için çalışmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz. Umarım bizim gibi şirketlere örnek oluruz, gençlerimizin aldığı destekler artar ve çeşitlenir. Bu önemli günde bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

 


           Atölyenin kurulmasında maddi ve manevi destek veren Vangölü Motorlu Araçlar Servisi Müdürü Sertaç Kartal ise yaptığı konuşmasında, tek amaçlarının gençlerin daha iyi ve donanımlı yetişmelerine katkı sunmak olduğunu söyledi.
Kartal, “Bu hizmet inşallah başka okullarımıza da nasip olur. Amaç, genç arkadaşlarımıza yeni teknik bilgi edinmelerini sağlamak, çalışma hayatlarında daha kolay, daha kalifiye eleman olarak yetişmelerine katkı sunmaktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


          “Bu sıradan bir atölye değil”
Okul Müdürü Kemal Aydın’ın okulun tanıtımı ve teşekkür konuşmasını yapmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ise, günümüzün en büyük sıkıntısının kalifiye eleman sıkıntısı olduğuna değindi.
Diplomalı işsiz sayısının çokluğundan söz eden Tevke, Mercedes-Benz A.Ş.’nin Türkiye genelinde gençlerin kendilerini geliştirme ve iş sahibi olması anlamında attığı adımın son derece isabetli olduğundan söz ederek, bu yönde Van’da açılan atölyenin öneminden söz etti.

 


       Bilim Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Nevzat Gün, VATBO Başkanı Naif Süer, VATSO Başkan Vekili Şefik Eren,  KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yörük, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı M. Ali Uca, okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni, konuşma ve plaket takdiminin ardından Mercedes-Benz Türk A.Ş. tarafından kurulan atölyeler gezildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER