Van'da tiyatro severler için yeni oyun…

Van Devlet Tiyatrosu’nda, ‘Pusuda Öç’ adlı oyun; Perşembe, Cuma, Cumartesi 19:30 seanslarında ve Cumartesi 13:30 seansında sahneleniyor.

Van'da tiyatro severler için yeni oyun…

            Van Devlet Tiyatrosu’nda durmak, dinlenmek yok! İzleyicisine yeni oyunlar sunmak için sahnenin tozunu yutan sanatçılar, yeni bir oyunu çoktan hazırladılar bile. ‘Pusuda Öç’ isimli oyun haftanın üç günü sahneleniyor. Cumartesi günü ise iki kez sahneleniyor.
İki perdeden oluşan oyunun yönetmenliğini Uğur Çavuşoğlu yaparken, dekor ve kostümde Cenk Oral, Işık tasarımda Serkan Özdemir, müzikte M.Mekin Çetin ve dramaturg Cem Kenar görev üstleniyor.

 


              Oyunun konusu ise; Bizden olsun  diyordu bir ses, Cahit Atay’ın deyimiyle!.. Ta bağrımızdan. Geçmişimizden,geleceğimizden bir ses. Ama “Pusuda”ydı herkes. Büyük şehirde okuyup kasabasına dönen Yaşar’ı hain bir pusu bekliyordu baba ocağında. Yılanoğlu’nun plânı, Şehmus Ağa’nın yılanlığınakadar uzanıyordu. Öyleyse Kezzo’sunu kaybeden Hasso’nun görülecek bir hesabı vardı “Öç”te. Bostancı Dursu’nun dünyası dönüyordu ama hangi yöne ve kime göre? Bir garip göçmen kuşun yuvası varken; insan, bir yuva için tüm ömürünü harcarken “bizden olsun” diyordu bir ses. Ta içimizden.” Şeklinde açıklandı.
Öte yandan Van’da son yıllarda tiyatro oyununa ilginin arttığı gözleniyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER