VAN'DA 'SESSİZ' BAŞARI

Van İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin voleybol ve futbol takımları haftayı çifte galibiyetle kapattı.

VAN'DA 'SESSİZ' BAŞARI

Van’da İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü’nün spordaki farklı branşlardaki başarıları sürüyor.


Türkiye Voleybol Sağırlar Süper Liginde yer alan Van İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kendi evinde Ankara Sincan İşitme Engelliler Spor Kulübü’nü 3- 0 yenerek 2. sıradaki yerini korudu.


Konuyla ilgili konuşan Dernek Başkanı Aydın Türk, “Voleybol, futbol alanında başarılar elde eden kulübümüz, haftayı çifte galibiyetle kapattı.  Voleybolun yanı sıra, futbolda Artvin deplasmanında Hopa işitme engeliler spor kulübünü 7-2 lik net skorla yenmeyi başardık. Güzel ve çekişmeli geçen müsabakada İşitme Engelli sporcularımın çabaları ve başarısı gerçekten takdire şayan. Bu başarı hepimizin. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için, spor yapmaları için, ellerimizden gelenin daha fazlasını yapma çabasındayız. Buradan tüm sporcularımızı, antrenörümüzü maçı izleyen dernek üyelerimizi tebrik ediyoruz. Tüm sporcularımı engelleri birer birer aşarak biz de varız. Evet duymuyoruz, konuşamıyoruz, ama ellerimizle konuşup, gözlerimizle de duyuyoruz. Biz engel tanımayan 35 sessiz adamız” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER