Van'da pandemi çağrı merkezine yoğun çağrı…

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan 7 gün 24 saat hizmet veren pandemi çağrı merkezine, son üç günde ortalama 716 çağrının geldiği açıklandı. Pandemi çağrı merkezinde aralarında hekimlerin de olduğu 62 çağrı karşılama personelinin çalıştığı belirtiliyor.

Van'da pandemi çağrı merkezine yoğun çağrı…

    Pandemi çağrı merkezinin 7/24 esasına göre hizmet verdiği, vatandaşların 217 70 01 telefon hattından pandemi çağrı merkezine ulaşabileceği ifade edildi.

     Pandemi çağrı merkezine son bir ayda toplam 20 bin 695 çağrı geldiği belirtilerek, bu birime covid-19  test sonucu pozitif gelmiş hasta, temaslı ya da covid şüphesi bulunan vatandaşların tedavi süreci, hastalığının seyri veya hastalık ile ilgili hususlar hakkında bilgi alabilmelerinin sağlandığı açıklandı.

    Pandemi çağrı merkezini, günlük ortalama bin 250 covidli hasta veya covid şüphelisi vatandaşın aradığı belirtildi.

    İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaptığı açıklamada, “İlimizde covid şüphesi nedeniyle vatandaşlarımıza yeteri kadar test yapıldı. 183 filyasyon ekibimiz sahada. Olası vaka durumlarında filyasyon ekiplerimiz ev ziyareti yaparak numune alıyor. Covid teşhisi almış ev İzolasyonunda bulunan ve durumu kötü olan hastalar ise 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından alınıp ilgili hastaneye götürülüyor” dedi.

    Vatandaşlara yönelik uyarılarını yineleyen Sünnetçioğlu, “Özellikle şunu belirtmeliyim ki eğer covid testiniz pozitif çıkmışsa lütfen kendinizi izole edin. Filyasyon ekiplerimiz tarafından sizlere verilen ilaçlarınızı hemen kullanın ve ilaçlar bitene kadar kullanmaya devam edin. Bu hastalığı önemseyin. İlk günler semptomlarınızın olmaması sonraki günlerde durumunuzun bu şekilde devam edeceğini göstermez. O yüzden ilaç kullanımı çok önemli. Bu sürecin sadece sağlık personellerimizle değil vatandaşlarımız ile birlikte başarılacak bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum. Covid hastalığından korunmak için kalabalıklardan uzak durun. Sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyelim” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29