Van'da koronavirüs vaka sayısı 20'nin altında...

Van'da, koronavirüs testi yapılan kişileri koronavirüs vakası diyerek kamuoyuna lanse eden ve sosyal medyada paylaşarak halkı infiale sürükleyenlere rağmen, bu sayının 20'nin altında olduğu öğrenildi.

Van'da koronavirüs vaka sayısı 20'nin altında...

   Van'da test yaptıran kişileri koronavirüs vakası diye paylaşarak yanlış ve art niyetli davrananlar olduğu gibi, sanki virüs bulaşmayacakmış gibi, sokağa çıkmanın da o kadar yanlış olduğu belirtiliyor.

   Koronavirüs salgınınından korunmanın en önemli yolunun Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarıları dikkate almak,  devlet tarafından alınan tedbirlere uymak olduğu açıklandı.

   Tüm ülkede olduğu gibi Van'da da doktorların karar vermesi üzerine koronavirüs testi yapılabiliyor.

   Van'da testler hazırlık aşaması ile 3 saatlik süre içerisinde yapılabiliyor. Her partide 30 olmak üzere bir gün içerisinde 5 parti sonucunda 150 kişi Van'da test yapılıyor. Şu aşamada Bitlis ve Ağrı'nın da testleri Van'da yapılıyor. 

  VAN'DA KORONAVİRÜS VAKASI NE KADAR?
   Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısında Van'da koronavirüs vakası olduğunu ve sayısının 10'un altında olduğunu söylemişti.

   Sosyal medyada Van'da koronavirüs vaka sayısının çok olduğu yönünde asılsız iddialar yer alıyor.

   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasından sonra edinilen bilgiye göre Van'daki vaka sayısının 20'nin altında olduğu öğrenildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2020, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29