Van'da 'Dem Meclisi' etkinlikleri sürüyor

Van Şair ve Yazarlar Birliği(VAYAB) ile Van Büyük Şehir Belediyesi işbirliği ile aylık gerçekleştirilen 'DEM MECLİSİ' etkinliğinin ikincisi Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı'nda bulunan Ahşap Kafe'de yapıldı.

Van'da 'Dem Meclisi' etkinlikleri sürüyor

    Sunuculuğunu Şair Orhan Demirtaş' in yaptığı Dem Meclisi sohbetine, Van'daki şair, yazarlar; Müştehir Karakaya, Mehmet Feyat, Orhan Demirtaş, Erkan Düz, Mustafa Işık, Adnan Özkan, Ercan Ulutaş, Yunus Emre Arvas, Erdal Şahin ve Betül Orhan katıldı.
Âşıklardan Aşık Celali lakabı ile Celal Yenitürk, Aşık Çağlari lakabı ile bilinen Mehmet Akçay, Ozan Kazım Gülle ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Yusuf Sahik'in yanı sıra, Tuşba ilçe milli eğitim müdürü Muhlis Ceylani, Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal Daire Başkanı Tevfik Tepe, Kültür Şube müdürü Ruşen Alpaslan ile çok sayıda sanatsever katıldı.

    Programda şairlerin okuduğu birbirinden güzel şiirler, Âşıkların türküleri ve tadına doyulmaz âşık atışmaları izledi.

     Dem Meclisi sohbetinde bir konuşma yapan Tuşba ilçe milli eğitim müdürü Muhlis Ceylani; "Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü hadiseler ve yapılan algı operasyonları birliğimize ve muhabetimize zarar vermemeli, yüreğimize ferahlık veren aşıklarımıza ve şairlerimize teşekkür ederiz, ağızlarına sağlık, inşallah bu programlar muntazam devam eder bizler de fırsat buldukça siz dostlarımızın arasında olmaya gayret ederiz " dedi. Program katılımcıların birlikte çektikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

    Dem Meclisi sohbetlerinin ayda bir aynı mekanda yani Ahşap Kafede yapılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER