Van'da DAP desteğiyle 970 hektar alan su ile buluşturulacak

Van’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nce daha önce açıklanan 24 proje kapsamında, 4 kırsal mahallede toplam 970 hektar alan, su ile buluşturulacak.

Van'da DAP desteğiyle 970  hektar alan su ile buluşturulacak

           Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na (DAP) sunduğu 24 projenin gerçekleştirileceği açıklamıştı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in destekleri ile hayata geçirilen projelerle, ilin bitkisel ve hayvansal üretimi geliştirilecek.

 


          Toplam maliyeti 8 milyon TL olan 24 projenin ilk 4 tanesinin hayata geçirileceği mahalleler de belli oldu. Bu kapsamda Muradiye ilçesi Kandahar, Tuşba ilçesi Pirgarip ve Gürpınar ilçesi Bozyiğit ile Kuşdağı mahallelerinde toplam 25.2 km. uzunluğunda sulama kanalı inşa edilecek. Bu çalışma ile 4 mahalle de toplamda 970 hektar alanın sulaması yapılacak.

 


          İlin tarımsal anlamda gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, desteklerinden ötürü Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na(DAP) teşekkür etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29