Van'da başarılı ve 'çalışkan' bir esnaf…

Van’da kentin en eski kahvehanelerinden birinin sahibi olan ve ‘İzzet’in Yeri’ birkaç çay evi şubesi bulunan İzzet Çalışkan, halkın yakından tanıdığı bir isim. Vatandaşlar ise İzzet’in Yeri adlı kahvehaneye yoğun ilgi gösteriyor.

Van'da başarılı ve 'çalışkan' bir esnaf…

             Van’da halkın yakından tanıdığı simalardan ve 45 yıllık mazisi ile şehrin en eski kahveci esnaflarından biri olan İzzet Çalışkan, ‘İzzet'in Yeri Çay Evi’ ile nam salmış durumda.

 


         Çok uzun zaman, yani tam 45 yıldır büyük sabır ve fedakârlık örneği göstererek Van'da müşterileri için en taze, en sıcak, en güzel çayı demliyor. Onun çayını içen bir bardak daha istiyor.

 


          Yaz kış dinlemeden, az çok demeden helal ekmek uğruna her türlü zorluğa rağmen ailesinin rızkı için alın teri döküyor.
Özellikle Van'daki çay tiryakilerinin uğrak yeri olan kahvehane yoğun ilgi görüyor. Konuştuğumuz kişiler ise, çarşı merkezine çıkıpta İzet’in Yeri adlı kahvehanede çay içmeyenneredeyse yok gibi’ yorumlarını yapıyor.

 


        Gazetemize konuşan yılların eskitemediği çaycısı İzzet Çalışkan, “Ben mesleğimi severek yapıyorum. Zaten sevmesem bu kadar uzun süre sürdürmem mümkün olmazdı. Müşterilerimle bir aile gibiyiz. Birçoğunu yakından tanıyorum. Kim ne zaman gelir, kaç kişi ile gelir nasıl çay içer veya kaç tane içer; tüm bunları bilen biriyim. 45 yıllık esnaflık hayatımda müşterilerime hep saygılı oldum, haliyle onlardan da hep saygı gördüm, gelen herkese kapımız açık tüm hemşehrilerimizi kahvemize bekliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER