Van Bostaniçi MTAL'de EBA'ya yoğun ilgi…

Van’da uzaktan eğitim erişimine giriş imkânı olmayan ya da giriş yapmakta zorlanan öğrenciler için 101 okulda kurulan 140 noktadan biri olan Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki EBA Destek Noktası yoğun ilgi görüyor.

Van Bostaniçi MTAL'de EBA'ya yoğun ilgi…

   Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki EBA Destek Noktasında her gün iki öğretmen dönüşümlü olarak görev alırken, hijyenik ve sosyal mesafeli ortamda eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerden yardım alma imkanı buluyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimin uzaktan yapıldığı bu dönemde evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için Van’da 101 okulda 140 EBA noktası oluşturulmuştu. Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki EBA Destek Noktası öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

“VAN’DA 101 OKULDA KURULAN 140 EBA NOKTASINDAN BİRİYİZ”
   Öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduklarını belirten Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin, “2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemiyle başladı. 101 okulda EBA destek noktaları oluşturulduğu gibi bizim okulumuzda da oluşturuldu. Evinde bilgisayar ve internet olmayan öğrenciler eğitimlerini gelip okulumuzda görüyor. Van’da 101 okulda kurulan 140 EBA noktasından biriyiz. Öğrencilerin sınıfımıza göstermiş olduğu ilgi ve yoğun katılım bizleri son derece mutlu ediyor. Öğrencilerimiz burada hijyenik ve sosyal mesafeli ortamda eğitim alma imkanı buluyorlar. EBA Destek Noktamızda her gün 2 tane öğretmenimiz görev alıyor. Dönüşümlü olarak öğrencilerimizle birebir ilgileniyorlar. Öğrencilerimiz takıldıkları noktalarda öğretmenlerinden destek alabiliyor. Evinde bilgisayarı, interneti olmayan öğrencilerimizi bekliyoruz. EBA noktalarımız belli sayıda öğrenci ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir biçimde hizmet veriyor. EBA Destek Noktamızın büyük ilgi görmesi bizleri son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29