Vali Bilmez, Başkale muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başkale’nin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vali Bilmez, Başkale muhtarlarıyla bir araya geldi

  Geçtiğimiz yıl yaşanan Başkale depreminin yıl dönümü nedeniyle ilçeye giden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, mahalle muhtarlarıyla görüşerek depremin ardından ilçede yapılan hizmetlere değindi.

  Toplantı, Albayrak mahallesinde pandemi kuralları çerçevesinde 69 mahalle muhtarının tamamının katılımıyla gerçekleştirildi. Sorun ve taleplerin görüşüldüğü toplantıya, Vali Mehmet Emin Bilmez' in yanı sıra Başkale Kaymakamı Asım Solak, Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit, 6. Hudut Tugay Komutanı İlker Ertuğrul, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, İl Müftüsü Ömer Keskin, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Şanha, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, İl Tarım Müdürü İbrahim Görentaş, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetcioğlu, Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, Kızılay Van Şube Başkanı Mehmet Uğur Demiroğlu, Vangölü EDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Miraç Kaya ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Orhan Gülaçar katıldı.

  Toplantıda bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, depremin ilk anından itibaren devletin tüm birimleri ile depremzedelerin yanında olduğunu hatırlattı.

  TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATARAK ÇADIR AHIRLAR KURDUK

  Vali Bilmez, "Maalesef deprem bölgesinde yaşıyoruz. Fakat Allah'a şükür ki bu tür doğal afetlere karşı eskisinden daha güçlüyüz. Depremin ilk anında Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak bilgi aldı. İlk saatlerde henüz daha şok  atlatılmadan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve birçok bakanımız bölgeye geldi. Depremzedelerin ilk etapta olan beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gidermek adına çalışma başlattık. Daha sonra ise Çadırlar, konteynırlar ve son olarak prefabrik evler ile yaraları sarmaya çalıştık. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının yanında, bölgede yaygın olan hayvancılık faaliyetleri nedeniyle Türkiye'de bir ilke imza atarak çadır ahırlar kurduk. Kimsenin mağdur olmaması adına devletimiz tüm imkanlarını bölgeye seferber etti. Bizlerde bugün hem depremin yıl dönümünde sizlerin yanında olmak, hem de sorunlarınızı, taleplerini almak üzere buradayız" dedi.

  Vali Mehmet Bilmez'in konuşmasının ardından Kızılay ve Çevre ve Şehircilik  İl Müdürlüğü tarafından deprem döneminde yapılan çalışmaların sunumu yapıldı. Daha sonra ise muhtarlar söz alarak taleplerini Vali Bilmez ve yetkili kurum müdürlerine aktardı. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Toplantı, Vali Bilmez'in Muhtarlara hediyesi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29