Vakfe Kültür Derneği'nden anlamlı çalışma…

Van’da bulunan Vakfe Kültür Fikir ve Eğitim Derneği, içinde yüzlerce kitabın bulunduğu bir kütüphane oluşturdu. Dernek Başkanı Mehmet Akif Açışlı, dileyen kişilerin kütüphaneye gelerek bir yandan kitabını okuma, diğer yandan çayını içerek sohbet etme imkanı bulduğunu söyledi.

Vakfe Kültür Derneği'nden anlamlı çalışma…

        Van’daki Vakfe Kültür Fikir ve Eğitim Derneği’nin, sosyal alanda görülen bazı boşlukları doldurmak ve yanlışları düzeltmek amacıyla kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Mehmet Akif Açışlı, sahile vuran deniz yıldızlarını tek tek deniz sularına bırakan bir hayırsever düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade etti.

   Gazetemize açıklamalarda bulunan ve derneğin kuruluş hikayesini dile getiren Mehmet Akif Açışlı, “Çok bilinen ve anlatılagelen bir olay vardır. Deniz kenarında yürüyüş yapan bir adam, başka bir adamın yerden bir şeyler alıp telaşla tekrar denize attığını görür. Hayırsever adamın yanına yaklaşır ve ne yaptığını sorar. Bunun üzerine hayırsever adam dönüp ‘Sahile vuran denizyıldızlarının hayatını kurtarıyorum’ der. Adam bu sefer ‘İyi ama burada binlerce denizyıldızı var. Hepsini atamazsınız. Bunları geri atmanız neyi değiştirecek ki?’ der. Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi ‘Evet, ama denize attığım bu denizyıldızı için çok şey değişti!’ cevabını verir. Vakfe Kültür Fikir ve Eğitim Derneği, deniz kenarındaki hayırsever adam misali, sosyal alanda görülen bazı boşlukları doldurmak ve yanlışları düzeltmek amacıyla kurulmuştur” dedi.

    “MİSYONERLERİN SALDIRILARI SÖZ KONUSU”

 

    Misyonerlerin saldırıları ve ilgi alanlarından dolayı Van’ın da nasibini aldığını, gençlerin odak noktasına koyulup imanlarına kast edildiğini belirten Açışlı, “Bilindiği üzere başta İslam dünyası olmak üzere tüm coğrafyalar her zaman misyonerlerin saldırıları ve ilgi alanları olmuştur. Özellikle son iki asırda Anadolu’da yapılan bu tarz çalışmalar daha da artmıştır. Bu ifsad hareketlerinden ne yazık ki memleketimiz Van da nasibini almıştır. Bilhassa gençlerimiz odak noktasına koyulmuş ve imanlarına kastedilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

    Özellikle son zamanlarda başta gençler olmak üzere insanların birçoğunun imânî değerden uzaklaşıp bocalamaya başladığına işaret eden Açışlı, “Bunun neticesinde sosyal alanda boşa çıkan alanları bu zararlı oluşumlar doldurmaktadır. Bizler Vakfeder olarak bu gidişata bir dur demeye, bir kişi bile olsa imanına vesile olmaya, bir kişi bile olsa kurtarmaya gayret etmeyi görev bildik” şeklinde konuştu.

    DERNEKTE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

    Dernekte güzel bir kütüphane kurduklarını belirten Dernek Başkanı Açışlı, “Derneğimizde yüzlerce kitaptan oluşan kıymetli bir kütüphane kurduk. Dileyen dernek merkezimize gelerek kitabını okurken çayımızı içebilir dileyen de diğer gençlerle birlikte sohbet edebilir şekilde okuma salonumuzu düzenledik. Sosyal medya hesaplarımız ve Youtube kanalımızla, bize gelemeyen kardeşlerimize biz gidip maddî manevi sorunlara ve kafalardaki soru işaretlerine cevaplar vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla bugüne kadar farklı platformlardan binlerce kişiye ulaştık, ulaşmaya devam ediyoruz. Birçok icraatıyla bir gönüllü hareketi, bir duruş olarak başlayan ‘Vakfe’ bugün geldiği noktada samimi bir okul, yeri geldiğinde sıcak bir yuva olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Çayını yudumlarken hem kitap okuyup hem sohbet etmek yeri geldiğinde derdini anlatmak isteyen tüm kardeşlerimizi Kazım Karabekir Lisesi’nin karşısında bulunan dernek merkezimize her zaman beklemekteyiz” dedi.

    Toplumun omurgasını gençlerin oluşturduğunu, bu yüzden gençlere de büyük önem verdiklerini belirten Başkan Açışlı, “Ancak günümüzde gençlerin sahip olduğu alışkanlıklar, tarzlar ve anlayış biçimleri önce ailelerde sonra toplumda bir "hayal kırıklığına" sebep oldu. Çok fazla sebebi bulunan "kırıklık" Dünyaları ayırdı. Gençlerle toplum ve ailelerin arasına duvarlar ördü. Gençler anlaşılmamaktan çevre gençlerin "kimlik kaybından" şikayet etti. Bugün Z kuşağı diye isimlendirilen ve sayıları 20 milyona yaklaşan gençlerin yüksek oranda "yalnızlık", "uyuşmazlık", "ızdırap" yaşamaları çok ciddi olarak ele alınmalıdır. Biz çalışmalarımızla gençlerin biraz kapalı olan ruh dünyalarına girmeye, gönüllerinde manevî titreşimler, heyecanlar meydana getirmeye gayret ediyoruz. Bütün zamanların, bütün dertlerin, bütün varlıkların reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in kalplere nüfuz etmesine gayret ediyoruz. Bunun için gençlere sohbetlerle, ümitlerle, teşviklerle yol açıyoruz” diye sözlerini sonlandırdı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29