Üvercinka yeni yerinde kültür sanat hizmeti sunacak

Van’da kültür ve sanat faaliyetleriyle adından söz ettiren Üvercinka Kültür Sanat Merkezi, yeni yerinde kapılarını basın mensuplarına açtı. 2016 yılından bu yana ülke genelinde kültür sanat etkinliklerine öncülük eden Üvercinka Kültür Sanat Merkezi, söz konusu hizmetleri 5 katlı yeni yerinde gerçekleştirecek.

Üvercinka yeni yerinde kültür sanat hizmeti sunacak

Üvercinka Cafe’de gazetecileri ağırlayan Üvercinka Kültür Sanat Merkezi ortaklarından Fatih Taşdemir, yaklaşık 40 personele istihdam sağladıklarını belirtti.

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi olarak Van’da bir yatırım yapmaya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Taşdemir, “Üvercinka Kültür Sanat Merkezi 2016 yılında yolculuğa çıkmış bir kuruluştur. O günden beri kültür sanat etkinlikleri yapıyor. Sadece Van’da değil, Türkiye’nin her yerinde aktif olarak çalışan bir kültür merkezi. Bu yıl pandemiden önce Van’da bir yatırım yapmaya ihtiyaç duyduk ve bir sanat merkezi oluşturduk. Sanat Merkezi’nin içinde; sanat galerisi, Televizyon stüdyosu, Radyo stüdyosu, Ses kayıt stüdyosu, Heykel seramik atölyeleri, Tiyatro salonu, Sinema salonu, Dans atölyeleri ve Müzik eğitim sınıfları ve Resim eğitim sınıfları mevcuttur. Onlara ek olarak birde kafe açtık. İnsanların dinlenebileceği, rahat nefes alabilecekleri bir alan oluşturduk” şeklinde konuştu.

 

“ŞEHRİMİZİ ULUSLARARASI ANLAMDA TANITACAĞIZ”

Van’da sanatsal anlamda güzel işler yapmak istediklerini ifade eden Taşdemir, Van’ı uluslararası anlamda tanıtacaklarını vurguladı.

Taşdemir sözlerine devamla, “Pandemi sürecinde biraz zorlandık açıkçası binayı yaparken. Şimdi sonuca vardık ve hizmete başladık. Öğrencilerimiz var, yeni kayıtlarımız var. Burada sanatsal anlamda güzel işler yapmak istiyoruz. Daha önce yaptığımız işlere ek yapmak istiyoruz. Artı değer katmak istiyoruz bu şehre. Hali hazırda zaten var olan bir tiyatro festivalimiz vardı, biz buna sinema ve film festivalleri ekleyeceğiz. Uluslararası anlamda şehrimizi tanıtacağız, böyle bir amacımız var. Herkesi bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

“AMACIMIZ İNSANLARI SANATLA BULUŞTURMAK”

Sağlam bir alt yapıyla başlayıp insanları sanatla buluşturmak istediklerini dile getiren Taşdemir, “Aslında Van’da yeterli alanların olmadığından dolayı insanların sanatsal faaliyetlere bakış açısının düşük olduğunu zannediyoruz. Gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra insanların gerçekten sanata verdikleri değerde ortaya çıkıyor. Biz yaptığımız çalışmaları insanlara duyurmak istiyoruz. Bir şey eğer yoksa onun pazarı da yoktur. Ama burada sağlam bir alt yapıyla burada bu işlere başlayıp insanları sanatla buluşturduktan sonra mutlaka bu bir karşılığını bulacaktır” diye konuştu.

 

“HER HAFTA BİR SANATÇI AĞIRLAYACAĞIZ”

Her hafta bir sanatçı ağırlayacaklarını ifade eden Taşdemir, “Daha öncede olduğu gibi yine devam ettirmeyi düşündüğümüz çalışmalarımız var. Hatta daha güçlü devam edecek. Önceki yaptığımız çalışmalardan zaman olarak periyotlarımız ayda birken şimdi haftada bir olacak. Yani her hafta burada, bir ünlü, bir sanatçı, ses sanatçısı, fotoğraf, heykeltıraş, ressam, sinema sanatçısı, tiyatro sanatçısı, edebiyatçı, yazar, şair ağırlayacağız her hafta” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi:Emre An

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2020, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29