Uca: İşçilerin sebepsiz işten atılması yanlıştır!

Memursen Van Şube Başkanı M.Ali Uca, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından görevi devralan bazı belediyelerin kendi düşüncelerinde olmayan işçileri işten atmalarının yanlış olduğunu söyleyerek, “Kendi işini yapanların, ekmeğinin peşinde koşanların işten atılması doğru değildir. Hangi parti yaparsa yapsın, biz bunun karşısındayız” dedi.

Uca: İşçilerin sebepsiz işten atılması yanlıştır!

          Memursen Van Şubesi yönetimi, gazetecilerle Edremit’te bir kahvaltı salonunda bir araya geldi. Şube Başkanı M.Ali Uca ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundular.
Kahvaltı sonrası söz alan Şube Başkanı M.Ali Uca, geçen hafta gazeteciler ve basın bayramı olduğunu söyleyerek, gazetecilerin geçmiş dönemlerde zaman zaman sansüre uğradığını ifade etti.
Gazetecilerin hür iradeleri ile haber yapabilmesinin önemine değinen Başkan Uca, basının birçok kişi ve kuruluşa yön verdiğini dile getirdi.

 


         Kendisinin yönetim kurulu üyelerinin oyları ile başkanlığa getirildiğini anlatan Uca, “Bu anlamda arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni bir teşkilat yapımız oluştu. Mahmut Gülaçar, Hikmet Bilgin, Nurullah Arvas başkan yardımcılarımız. Yine Harun Altın, Ali Başkanımız de başkan yardımcılarımız. İbrahim Yaşin başkanımız Bayındır Memur Sen başkanımız. Nuri Şahin başkanımız Enerji Bir Sen başkanımız. Şaban başkanımız Birlik Haber Sen başkanı olarak görevlerini sürdürüyor. Burada olmayan birkaç arkadaşımız var, onlar katılamadı. Ben yeni yapının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 


          “MEMUR SEN BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİDİR”
Memur Sen’in çok önemli bir yapı olduğunun altını çizen Başkan Uca, “Kurucu Genel Başkanımız Merhum M.Akif İnan 1992 yılında Eğitim-Bir-Sen’i kurduktan sonra, daha büyük bir yapıya ihtiyaç duyulduğu için 1995 yılında arkadaşları ile birlikte Memur Sen’i kurmuştur. Sonraki çok zor dönemlerde Memur Sen her zaman üstüne düşen görevi yapmıştır. Memur Sen 28 Şubat’ta ciddi tepkisini ortaya koymuştur. Sonraki süreçlerde, e-muhtıralardan, 17-25 Aralık operasyonları, Gezi olayları ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde üstüne düşen görevleri yapmıştır. Memur Sen’in ülkede çok önemli bir yapı taşı olduğunu belirtelim” ifadelerini kullandı.
Van’da son zamanlarda çeşitli sorunların baş gösterdiğini ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini anlatan Başkan Uca, sağlık alanında doktor eksikliğinin olduğunu, göçlerden dolayı kültür çatışmalarının yaşandığını, ulaşımda sorunların olduğunu ve bunların çözülmesi gerektiğin belirtti.

 


         Toplu iş sözleşmelerinin 01 Ağustos itibariyle başlayacağını anlatan Uca, memurların ekonomik anlamda iyi bir noktaya ulaşması için çalışılacağını vurguladı.

 


          “TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ İLETİYORUZ”
2010 yılında yapılan halk oylaması ile memurların toplu iş sözleşmesi konusunda yetkili sendikanın görüşünün önemine değinen Uca, “Biz istiyoruz ki yetkili sendika kimse masada o olsun. Çünkü inanın diğer sendikalar memurun faydası için çalışmıyor. Toplu sözleşme demişken, taleplerimizi de buradan bir kez daha anlatalım. 2020 yılı için yüzde 8+yüzde 7. 2021 yılı için yüzde 6+yüzde 6 oranla biz talebimizi ilettik. Ayrıca 2020 yılı için 200 TL bir taban aylığa zam. Özellikle bunu istiyoruz, çünkü emeklilerin de bundan faydalanmasını arzuluyoruz. Yine 2020 yılı için refahtan yüzde 3 zam, 2021 yılı için ise refahtan yüzde 2 bir zam arzuluyoruz. Enflasyon farklarının da yeniden belirlenerek ödenmesini istiyoruz. Giyim ve yemek ücreti ile ulaşım giderlerinin tüm memurlara ödenmesini arzuluyoruz. Yine son günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere, öğretmen, imam, polis ve hemşirelere ödenecek olan ek göstergelerin tüm memurlara uygulanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


          İşçilerde yetkili sendikaya aidatların iki kat ödendiğini belirten Uca, memurlarda da yetkili sendika aidatının yetkili sendika olarak kendilerine iki kat ödenmesini arzuladıklarını anlattı.
Uca, bayram ikramiyelerinin emeklilere olduğu gibi memurlara da ödenmesini istedi.

 


           “BELEDİYELERDEKİ BAZI İŞÇİLERİN KEYFİ İŞTEN ÇIKARILMALARI YANLIŞ”
Sözleşmeli personellerin sıkıntılarına vurgu yapan M.Ali Uca, en önemli sıkıntılardan birinin belediyeler tarafından işten atılmaları olduğunu belirtti. Uca, “Son yerel seçimlerin ardından kazanan bazı belediyelerin kendi düşüncesinde olmayan işçileri işten attığına şahit oluyoruz. Bunlar kesinlikle yanlış tutumlardır. Biz hangi parti olursa olsun, yeni bir belediye kazanmışsa, muhalif veya farklı fikirde olduğu için işçi çıkarmamalıdır. Biz bu tür davranışları tasvip etmiyoruz. Belediye başkanının işi kendisi gibi düşünmeyenleri işten atmak değildir. Halkın sesini dinlemeyen bir sonraki seçimde kaybedecektir” şeklinde konuştu.

 


           Uca, sorulan bir soru üzerine Van’da yaşanan istismar olayını da kınayarak cezaların artırılması gerektiğini, ancak sosyal medyada bu tür olayların yayınlanma biçiminin de biraz daha mantıklı olması gerektiğini, sanki memleketin her tarafında bu tür sapkınlıklar varmış gibi yayınlanmasının yanlış olduğunu vurguladı. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER