Tuşba'daki kursiyerler için kültür gezileri…

Tuşba Belediyesi, dezavantajlı bayanlara yönelik açmış olduğu kilim ve el sanatları kurslarına katılan kursiyerlere moral ve motivasyon için gezi düzenledi.

Tuşba'daki kursiyerler için kültür gezileri…

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, açmış olduğu kurslara katılan kursiyerlere yönelik düzenlediği kültür gezileri geleneksel hale getiren ve eğitmenler eşliğinde kursiyerlerin aileleriyle birlikte huzur dolu bir vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Tuşba Belediyesi kurulduğu günden bu güne kadar göçle gelen ailelerin oturduğu mahallelerdeki dezavantajlı bayanlara yönelik açtığı kursların yanı sıra bir de kültür gezileri düzenleyerek ilin tarihi ve turistik yerlerini tanımalarına destek oluyor.

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Tuşba Belediyesinin Van’a kazandırdığı; 15 Temmuz Şehitler Parkı’, ‘Tarihi Van Evleri Mahallesi’ ile ‘Mollakasım Mavi Bayraklı Plajı’ gibi Van’ın gözde mekanlarına düzenlediği kültür gezisine katılan bayanlar, duydukları memnuniyeti dile getirerek böyle bir fırsatı kendilerine tanıyan Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye teşekkür ve dua ettiler.

    Bayanlara eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Necla Orbayı ise kültür gezilerinin önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. Bayan kursiyerlere yönelik düzenlenen kültür gezisi ile Tuşba Belediyesi’nin Tuşbalılara ve Vanlılara kazandığı güzel mekanları tanıtmak, bayanlar arasında birlik ve beraberliği artırmayı hedeflediğini söyledi.

     Tuşba Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile parmakla gösterilen bir belediye olduğunu anlatan Orbayı, “Bayanlarımıza yönelik böyle bir etkinliği hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok bayan hemşerimiz İskele 15 Temmuz Şehirtler Patkını, Tarihi Van Evleri Mahallesini ile Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajını ilk kez böyle geniş yelpazede gezerek bilgi sahibi oluyorlar. Hatta çoğu bayanlar ilk kez görüyor. Böyle bir hizmete öncülük etmenin heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Geziden dönen bayanların düşüncelerinin bizlere olumlu yansıması sosyal belediyecilik anlamında bizleri yeni projeleri hayata geçirmeye teşvik ediyor. İnşallah gelecek nesillere daha güzel projeler üreterek halkımıza belediyecilik alanında tüm ilklere imza atan Tuşba Belediyesi bundan sonrada daha büyük Projeleri halkımız İçin hayata geçireceğiz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER