Tuşba'da öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik seminer…

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TYT, YKS ve LGS sınavlarına girecek olan öğrencilerin başarı ve motivasyonlarını artırmak ve akademik başarılarına katkı sunmak amaçlı “Öğrenme Yolculuğunda Başarı Rehberi” seminer düzenlendi.

Tuşba'da öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik seminer…

             TED Koleji konferans salonunda düzenlenen seminere Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, ve alanında uzman eğitimciler, okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 


           Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Türkiye geneli Haziran ayında yapılacak olan 12. sınıfları kapsayan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavlarına yönelik motivasyon seminerleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak LGS sınavları için son süreçlerde öğrencilerin başarı ve motivasyonlarını artırmak ve akademik başarılarına katkı sunmak üzere alanında uzman kişileri öğrencilerimizle buluşturduk” ifadelerini kullandı.

 


              Düzenlenen “Öğrenme Yolculuğunda Başarı Rehberi” konulu seminerinde; verimli ders çalışma, öğrenmeyi öğrenme, zaman yönetimi, çalışma ortamları, doğru öğrenme, kaygıyla nasıl baş edilir, örnek soru uygulamaları gibi öncelikli konularda aktarımlar yapıldı.
Soru cevap şeklinde devam eden seminerde öğrencilere süreç odaklı sorunları, ailelerin sınav yaklaşımları ve yanlış bilinen uygulamalar gibi konularda aktarımlar yapıldıktan sonra program son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29