Tuşba'da, Kur'an-ı en iyi okuyanlar yarışma sonucu belirlendi

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Van İli 2. Bölge Tuşba’da, İmam Hatip Ortaokulları Erkek Öğrenciler arası “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışması yapıldı.

Tuşba'da, Kur'an-ı en iyi okuyanlar yarışma sonucu belirlendi

        Tuşba Şehit Ferhat Aslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmaya 13 imam hatip okulu katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, jüri üyeleri tarafından yarışma kurallarının ve puanlama sisteminin açıklanmasından sonra başladı.

 

          13 imam hatip ortaokulunun katıldığı yarışmada; Şehit Piyade Er Vedat Dolançay İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Talha Coşkun birinci, Şehit Ramazan Keserci İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Şenap ikinci, Özalp Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Ahmet Ceylan ise üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

       Erdemli bir nesil yetiştirmek çok önemlidir diyen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Bu güzel programların düzenlenmesinde emeği olan, katkısı olan ve desteği olan herkesten Allah razı olsun. Burada yapılan Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında öğrencilerimizi yetiştiren ve emeği geçen öğretmenlerimizden de Allah razı olsun, bütün öğrencilerimize de başarılar versin. Erdemli bir nesil yetiştirmek çok önemlidir. Yüce Allah İnsanları çeşitli vasıflarıyla ve yetenekleriyle donatıp yeryüzüne gönderir. İnsanlarımız doğru bir eğitim alırlarsa memleketlerine ve kendilerine faydalı olurlar, bu da öğretmenlerimizin katkı ve emeği ile olur. Dereceye giren, girmeyen ve cesaret gösterip bu yarışmaya gelen bütün öğrencilerimizi, katkı sunan okul Müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

     Programa Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Ermiş ve Mevlüt Şahin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri M. Baki Karabulak ve Zakir Taşkın, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER