Tuşba'da, belediye personeline corona virüs eğitimi…

Tuşba Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) virüsüne karşı personele yönelik eğitim seminerleri düzenledi.

Tuşba'da, belediye personeline corona virüs eğitimi…

    Belediyenin meclis salonunda düzenlenen eğitim seminerde İş Yeri Hekimi Dr. Hüseyin Yaviç tarafından temizlik ve hijyenin önemi anlatıldı.

   Van’ın yanı başında bulunan İran’da hayatı her yönü ile olumsuz etkileyen Corona (Covid-19) virüsünün Van’da Türkiye’de görünmemesinin sevindirici olduğunu dile getiren Dr. Yaviç, virüs ile mücadelenin en etkin yolunun hijyen kurallarına uymak olduğunu dile getirdi.

   Dr. Yaviç, “Virüslerden korunmak için sık sık ellerimizi yıkayacağız. Öksürürken veya hapşırırken de mutlaka tek kullanımlık mendillerle ağız ve burunun kapatacağız. Virüsün gözüktüğü bölgelere zorunlu kalınmadıkça seyahat etmeyeceğiz. Çiğ ve az pişmiş hayvansal ürünlerle temastan ve tüketiminden kaçınacağız. Ayrıca ateş, öksürük, hapşırık ve nefes darlığı gibi durumlarda mutlaka uzman bir doktora görüneceğiz” dedi.

    Corona virüsünden (COVID-19) hem korunmanın hem de müdahale yollarını anlatan Dr. Yaviç, personele ‘Corona virüs nedir? Corona virüsünün tarihçesi, Corona virüsünün güncel durumu, Corona virüsüne yönelik yapılan değerlendirmeler, Corona virüsünün bulaşma yolları ve korunma yöntemleri, Corona virüsünün belirtileri ile Corona virüsün dünya genelindeki ülkelerdeki son durumu’ hakkında bilgiler verdi.

   Seanslar şeklinde verilen eğitim seminerlerine belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile tüm personelin eksiksiz olarak katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi     

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29