Tuşba Belediyesi'ne modern hizmet binası…

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 30 milyona mal olan ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edilen belediye hizmet binasının 31 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını belirtti.

Tuşba Belediyesi'ne modern hizmet binası…

   Tuşba Belediyesi, İpekyolu üzerinde modern bir hizmet binasına kavuştu. Söz konusu hizmet binasını basın mensupları ile birlikte gezen BaşkanAkman, ilçede 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak modern bir binayı hizmete geçirdiklerini ifade etti.

   Başkan Akman, binanın Selçuklu Mimarisinde esinlenerek yapıldığını belirtti. Yeni hizmet binalarının ilçeye estetik katacağını belirten Başkan Akman, binanın ısıtma ve iklimlendirme sistemi son teknolojiye göre tasarlandığını söyledi.

 

“BİNANIN RESMİ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

   Hizmet binalarında inşaat işlerini bitirdiklerini belirten Başkan Akman, “Bildiğiniz üzere 19 Mart 2019 günü ihalesini yaptığımız yeni hizmet binamızın inşa çalışmaları Nisan ayında başlamıştı. Bugün itibariyle binamızın inşaat işlerini bitirdik. Binamızı tam anlamıyla bitirip 31 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle resmi açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Binamız 2 bin 300 metrekare taban alanına sahip olup 6 kattan oluşuyor. Hizmet binamız Selçuklu Mimarisine göre inşa edildi. Tuşba’ya yakışan binayı 31 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hizmete açacağız. Hem çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız bundan sonra kolaylıkla yeni hizmet binamıza gelip gidecekler. İlçemizin estetiğine değer katacak olan ve kullanım yönünde akıllı bina olma özelliği taşıyan hizmet binamızda Tuşba Belediyesi hizmet birimleri ile çalışma ofisleri, 75 kişilik meclis salonu, yemekhane, mescit ve sığınak bulunmaktadır. Meclis salonumuzda hem vatandaşlar için hem de basın için ayrı yerler yaptık. Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Van’daki hiçbir belediye bu kadar modern bir meclis salonuna sahip değil” dedi.

 

“HİZMET BİNAMIZ ORTALAMA OLARAK 50 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK”

   Hizmet binasının ısıtma ve iklimlendirme sisteminin son teknolojiye göre tasarlandığını ifade eden Başkan Akman, “Dolayısıyla bölgemizdeki hava şartları nedeniyle tüm dış etkenlere karşı ısıtma ve yalıtım sistemi kullanılmıştır. 20 dönümlük peyzaj alanına sahip hizmet binamızın alanı, Tuşba’nın ilk kent meydanı olma özelliği taşımaktadır. Büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan hizmet binamız ortalama olarak 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek tasarlanan bina bu yönüyle Van’ın ilk Selçuklu Mimarisi tarzında yapılan kurumudur. Binamızın toplam kapalı alanı 12 bin 300 metrekaredir. Binamızın maliyeti 30 milyondur” ifadelerini kullandı.

 

“TUŞBA BELEDİYESİ’NİN AĞAÇLARI KESTİĞİ İDDİASI KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL”

   Ağaç kesimleriyle ilgili sosyal medyada çıkan haberlerin karalama amaçlı olduğunu belirten Başkan Akman, “Maalesef biz il olarak hizmet yapan, hizmette gündeme düşen çalışanları karalıyoruz. Bu bir karalamadır. Tuşba Belediyesi ağaçları kesiyor iddiaları kesinlikle doğru değil. Bizim hizmet binamızın ön kısmında 50 yıllık ağaçlar bulunuyor. Peki, biz bu ağaçları neden kesmedik? Kavak ağaçları polen üreterek hastalığa neden olduğu için kesimini yapmak zorunda kaldık. Biz belediye olarak kesinlikle ağaç kesmedik. Göreve geldiğimiz günden bu yana 2 binin üzerinde çam ve süs ağacı ektik” dedi.

 

“PROJEMİZ YILSONUNDA HAYATA GEÇİRİLECEK”

   Tuşba Çarşısı projesi hakkında da bilgi veren Başkan Akman, “Tuşba AVM binamızın sağında bulunan alanda 35 bin metrekare alan üzerine yapılacak. Medyaya demeç vererek Vanlı işadamlarını yatırım yapmaya davet ettim ama maalesef kimse bize dönüş yapmadı. Tuşba çarşısı projemizi Van Ticaret Borsası yanı, Bediüzzaman Hazretleri Caddesi, Marangozlar Sitesi, Fatih Caddesi, Zeve Caddesi ve Yeni Defterdarlık hizmet binasının yanında yapacağız. Marangozlar sitesini kaldırıyoruz. Oradaki esnaflara da gerekli uyarıları yaptık. Allah nasip ederse bu projemiz yılsonunda hayata geçirilecek. Ya biz kendimiz yapacağız veya TOKİ’ye devredip projemizi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

  İleriye dönük bir yatırım yaptıklarını belirten Başkan Akman, İskele Sahili’nde 8.6 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu yapacaklarını müjdeledi.

   Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman açıklamalarının ardından gazetecilerle birlikte yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu ve bina hakkında gazetecilere bilgi verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2020, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29