Türkmenoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında, genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Van’la ilgili çeşitli konularda brifing verdi.

Türkmenoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing

      Konuşmasına Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü hatırlatmasını yaparak başlayan Türkmenoğlu’nun, “ “Rabbim bir daha ülkemize kurtuluş günü yaşatmasın” temennisine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amin” diyerek karşılık verdi. Türkmenoğlu, daha sonra partilerinin Van’daki üye sayısı hakkında detaylı bilgi verdi ve şunları söyledi. “ Sayın Cumhurbaşkanım, üye sayımız 88 bin 955’dir. Bu üyelerimiz içerisinde 9 bini 65 yaş üzerindedir. Şu ana kadar 6 bin 300 üyemiz ile telefonla iletişime geçilmiş ve sizlerin selamları iletilmiştir. Daha öncede sizlere arz ettiğim gibi Vanımız gençlerin yoğunlukta olduğu bir yerleşim yerimizdir. Van’da 65 yaş üzeri toplam nüfusumuz 48 bin’dir. Kentimizde 100 kişiden 70’i 40 yaş altındadır. Ayrıca 100 kişiden 52’si ise 30 yaş altındadır. 16-24 yaş nüfusumuz 248 bin’dir. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, Başkan Yardımcımız ve Koordinatörümüzün talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

      Koronavirüs ile ilgili Van’daki durum hakkında da bilgi veren Türkmenoğlu, “ Covid 19 ile ilgili olarak şu ana kadar yapılan test sayısı 617’dir. Pozitif sonuçlanan vaka sayımız 25’tir. 2 kişi koronivirüsten vefat ederken, kentimiz göç idaresinde 8 bin kayıtlı göçmen bulunmaktadır. Bu göçmenlerde koronavirüse rastlanmamış, ayrıca 700 düzensiz kaçak göçmen mevcut olup, bunlarda karantina altındadırlar.” Şeklinde konuştu.

 

     Türkmenoğlu görüşmesini şöyle tamamladı; “ Sayın Cumhurbaşkanım, geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde 2 önemli faleket yaşadık. Biri Bahçesaray ilçemizde yaşanan çığ felaketi, diğeri ise İran Hoy merkezli depremden dolayı Başkale ilçemiz mahallelerinde can kayıplı ve yıkımlı deprem. Bu iki olayda da başta şahsınız olmak üzere, Bakanlarımızın Genel Başkan Yardımcılarımızın, kurumlarımızın hassasiyetinden dolayı Van halkının şükranlarını sizlere iletiyorum. Başkale ilçemizin depremden etkilenen 19 mahallesinde tahmini 165 bin civarında küçükbaş hayvan mevcuttur. 2020 yılında uygulamaya geçen küpe sistemindeki alınan ücretlerin, Elazığ ve Malatya depreminde olduğu gibi Van’da da 2020 yılında alınmaması talebimizdir. Ayrıca deprem bölgesinde her bir vatandaşımız 300-400 adet küçükbaş hayvan varlığına sahiptir. AFAD’ın bu vatandaşlarımıza 30 metrekarelik ahırlar yapılacağını ifade etmesi, depremzede çiftçilerimizi üzmüştür. Hayvan üreticilerimiz, desteğin ahır şeklinde değil, nakti olarak yapılmasını ve ahırları kendileri, uygun ölçülerde yapmak istediklerini talep ediyorlar. Destek devletimizden, yapımı ise kendilerine ve kendi ölçülerine göre belirleyecek olan hayvan üreticilerimizden olsun diyoruz.” Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, önceki dönem İl ve İlçe başkanları ile yapılan istişare toplantılarına, önceki dönem Milletvekilleri’nin de dahil edilmesi gerektiği önerisinde de bulundu. Yaklaşık 12 dakika süren görüşme sonunda Van ile ilgili çeşitli konuları aktaran Türkmenoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER