Tüketiciler Birliği Derneği, şikâyetleri VEDAŞ'a iletti

Elektrik direklerine taşınan akıllı sayaç şikâyetleri artınca Tüketiciler Birliği Derneği Van Şubesi harekete geçerek, VEDAŞ yetkilileri ile bir araya gelerek akıllı sayaçlar hakkında oluşan tüketici şikâyetlerini iletti.

Tüketiciler Birliği Derneği, şikâyetleri VEDAŞ'a iletti

    Kayıp ve kaçak elektrik kullanımını engellemek amacıyla Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürlüğü (VEDAŞ) tarafından birçok yerde uygulamaya konularak elektrik direklerine taşınan akıllı sayaçlarla ilgili artan şikâyetleri değerlendiren Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanlığı VEDAŞ yetkililerini ziyaret ederek, çalışma hakkında bilgiler aldılar.
  

    Konu hakkında birçok şikâyetin ve çeşitli söylentilerin kendilerine ulaştığını belirten Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, tüketicilerin şikâyet ve sorunlarını dikkate alarak konunun ilk muhatabı olan yetkililer ile bir araya geldiklerini söyledi.

“MEVZUATA UYGUN YAPILAN VE TÜKETİCİYİ MAĞDUR ETMEYECEK BİR UYGULAMANIN KARŞISINDA KİMSE DURMAZ”
VEDAŞ ziyaretinde gerekli yazışmaları ve avukatları aracılığıyla resmi süreci de başlattıklarını kaydeden Başkan Uğurlu, “VEDAŞ yetkililerimiz, elektrik direklerine taşınması yapılan işlemin Elektrik Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) yönetmeliğine uygun olduğunu söylediler. Avukatlarımız konu ile ilgili araştırmaları yapıyorlar. Mevzuata uygun yapılan ve tüketiciyi mağdur etmeyecek bir uygulamanın karşısında kimse durmaz. Burada söz konusu tüketicilerimizin mağduriyetidir. Ancak VEDAŞ yetkilileri uygulama ile ilgili hiçbir tüketicinin mağdur ya da soru işaretinin oluşacağının söz konusu olmadığını belirttiler. Tüketicinin hakkı ve soru işaretlerinin ortadan kaldırılması için de resmi olarak kuruma başvurmaları halinde hanelerin önüne sayaç matik bırakılabileceğini de aktardılar. Olumlu bir görüşme oldu. Bizlerde VEDAŞ yetkililerinden aldığımız bilgileri üyelerimize ve tüm tüketicilerimize aktarmaya çalışacağız. Resmi yazışmamızın cevabı gelince Tüketicilerimizle konuyu tekrar paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

    “HAKKINI ARAYAN TÜKETİCİLERİN SAYILARININ ARTTIĞINI DA GÖRMEKTEYİZ”
Kısa süre içerisinde bilinçli bir tüketici ortamı oluşturduklarını da kaydeden Uğurlu, “Henüz Van’da 8 aylık geçmişi olan bir dernek olmamıza rağmen üye sayılarımız ile her geçen gün büyümekteyiz. Tüketicilerimizin şikâyetler hakkında nasıl hareket etmeleri konusunda yönlendirmemiz oluyor. İl Ticaret Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyetlerinde geçmişe göre tüketici şikâyetlerinin ve hakkını arayan tüketicilerin sayılarının arttığını da görmekteyiz. Van’da en ufak tüketici şikâyetinde gerek bilgilendirme, yönlendirme ve hukuk açısından yanlarından olacağımızı bilmelerini isterim. Bizleri ağırlayan ve yakından ilgilenerek fikir alışverişinde bulunan VEDAŞ yetkililerine de teşekkür ediyorum” dedi.
    “AMAÇ KAYIP KAÇAK TÜKETİMİN ÖNÜNE GEÇMEKTİR”
Tüketiciler Birliği Derneği heyetini makamında ağırlayan VEDAŞ Müdürü Emrullah Okuducu ise, “Elektrik Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafında AR-GE ödülü almış akıllı sayaç PLC projesini pilot bölge olarak Gevaş'ta uygulandı. İlgili kanun ve yönetmelik kapsamında Van'ın tüm ilçelerinde bu proje uygulanıyor. Bu uygulamada ki amaç kayıp kaçak tüketimin önüne geçmektir. Bu arada kurumumuza başvuran abonelerimizin evlerine de takip sayacı bırakabiliyoruz. Herhangi bir mağduriyet söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.
Görüşmenin sonunda Akıllı Şebeke Yönetim Merkezinde VEDAŞ Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Fatih Talay, Tüketiciler Birliği Derneği yöneticilerine konu ile ilgili sunum gerçekleştirdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29