Tanış: Basının özgürlüğü kadar objektifliği de önemli!

‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, basının özgürlüğü kadar objektifliğinin de önemli olduğunu dile getirdi.

Tanış: Basının özgürlüğü kadar objektifliği de önemli!

    Başkan Tanış, mesajında, “Basınımızda sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümünde, toplumsal değerlere saygıyı, kişi, aile, hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkın doğru bir şekilde haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları ve kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum.” dedi.

    Basının, demokrasinin temel unsuru ve güvencesi olduğunu belirten Başkan Tanış, “Kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, kamu yararını gözeten, hukukun temel ilkelerini kendilerine düstur edinen, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi sağlayan, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra, saydam ve katılımcı yönetimin temel aracı olan basın, şüphesiz ki toplumumuzun birlik ve beraberliğinde önemli rol oynamaktadır. Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, gece gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER