Sünnetçioğlu: Sağlık kuruluşlarındaki tedbirler sürüyor

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Korona virüs salgını nedeni ile koruma tedbirleri çerçevesinde kentte hizmet veren tüm sağlık kuruluşlarında her türlü tedbir üst düzeyde uygulanmaya devam etmektedir” dedi.

Sünnetçioğlu: Sağlık kuruluşlarındaki tedbirler sürüyor

     Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, İl Sağlık Müdürlüğü olarak covid-19 salgını ile beraber uygulanan filyasyon çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

     Sünnetçioğlu, “Filyasyon ekiplerimiz sahada var güçleriyle ve büyük özveriyle hizmetlerine devam ediyor. Ekiplerimiz tek tek hastaların temas ettiği kişileri tespit etmekte ve bu kişilerin ateş, öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, eklem ağrısı, tat ve duyu kaybı, nefes darlığı vb. şikayetlerinin olup olmadığı bilgilerini alarak bu kişileri izolasyona almaktadırlar. Böylelikle taşıyıcı kişinin virüsü başkalarına bulaştırma ihtimali önlenmektedir. Temaslı kişiler ne kadar erken tespit edilip, izolasyon kuralları uygulanırsa bulaşın riski bir o kadar azalacaktır. Bu nedenle Ekiplerimiz testi pozitif çıkan hastalarla iletişime geçtiklerinde hastaların temaslılarını eksiksiz bildirmeleri son derece önemlidir. Yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın risk grubunda olduklarından kendilerini sürekli olarak sosyal izolasyona almalıdırlar” dedi.

    Filyasyon çalışmaları kapsamında evde izolasyon uygulanan Covid -19 hastaları ve temaslı olarak izolasyon uygulanan vatandaşların iyileşene kadar izolasyon kurallarına uyması gerektiğini hatırlatarak, “Ancak Evde İzolasyon uygulanan vatandaşlarımızın, bu kuralları ihlal ederek dışarı çıktıkları ve hastaneye gitme durumlarında çağrı merkezini aramadan kendi araçları, taksi veya toplu taşıma aracı kullanarak gittikleri tespit edilmiştir.. Unutulmamalıdır ki izolasyon kurallarına uymayan kişiler toplum sağlığı için büyük bir risk teşkil ediyor.  Evde takipli Covid-19 hastaları ve temaslıların öncelikle Müdürlüğümüz Pandemi Koordinatörlüğü Çağrı Merkezi 0 (432) 217 70 01, 0 (432) 217 70 02, 0 (432) 217 64 84, 0 (432) 217 64 82 No ‘lu hatlarını aramalarını istiyoruz. Sahada görevli olan filyasyon ekiplerimiz evlere giderek, testlerini alıp gerekli tedaviyi düzenlemektedirler. Ekiplerimizce yapılacak değerlendirme sonrası hastaneye gitmesi gereken hastalarımızın nakilleri araçlarımızla gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

     Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında karantina kurallarını ihlal ederek evlerinden ayrılan vatandaşların halk sağlığını riske attığını söyleyen Sünnetçioğlu, “Bu kişiler haklarında da gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Salgınla Mücadelede hem bireysel hem de toplum olarak tedbirlere uymaktan geçiyor. Son olarak bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için kurallara uymamız önem arz etmektedir. Salgınla Mücadelede önemle vurguladığımız maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına üst düzey hassasiyetle riayet etmeyi unutmayalım” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER