Sünnetçioğlu'ndan, çağrı merkezine ziyaret…

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, organize sanayi bölgesinde 150 gencin istihdam edildiği MHRS lokasyonu olan çağrı merkezini ziyaret etti.

Sünnetçioğlu'ndan, çağrı merkezine ziyaret…

         Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu, beraberinde personel hizmetleri başkanı Dr. Fatih Taman ve MHRS Van Kontrol Teşkilatı Başkanı Çetin Yüce ile birlikte MHRS Van lokasyonu çağrı merkezi Global Grup çalışanlarını ziyarette bulundu. Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Sağlık Bakanlığının çağrı karşılama merkezleri olarak hizmet veren çalışmalarını yerinde inceleyen  hastaları kolay yoldan randevu almaları için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 Çağrı Merkezi gibi yöntemlere teşvik etmek gerektiğini belirtti.

 

            Sünnetçioğlu, “Vatandaşları hastanelere giderek mağduriyet yaşamamaları için Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. MHRS’nin amacı; Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlaması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin arttırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması. Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması açısından MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunmasıdır” diye konuştu.

 

         Ziyaret esnasında, çalışanlar ile bir araya gelerek, gelen çağrıları dinledi.

 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) lokasyonunda gelen çağrıyı dinleyen Sünnetçioğlu, çalışanlara eşllik ederek hasta yakınına randevu verdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29