Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 40 ölü, 213 yaralı

ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani’nin Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde izdiham çıktı. İlk belirlemelere göre 40 kişi öldü, 213 kişi yaralandı. Yaşanan izdiham nedeniyle cenaze töreni durduruldu ve defin işlemi ertelendi.

Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 40 ölü, 213 yaralı

       3 Ocak'ta Bağdat'ta öldürülen Kasım Süleymani için önce Irak'ta, pazar günü de İran'ın Ahvaz ve Meşhed kentlerinde tören düzenlendi.

Cenaze, Tahran ve Kum şehirlerinde gerçekleştirilen törenlerin ardından Süleymani'nin memleketi Kirman'a götürüldü.

 

        İranlı general, burada düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilecekti ancak yaşanan izdiham nedeniyle defin işlemi ertelendi.

 

       Cenazede izdiham

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, cenaze töreninde yaşanan olaylarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralananlar bulunduğunu açıkladı. 

Devlet televizyonu ise Kirman'daki cenaze töreni sırasında yaşanan izdiham nedeniyle 40 kişinin öldüğünü, 213 kişinin yaralandığını duyurdu. 

 

         ABD saldırısında öldürülmüştü

Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve beraberindeki 9 kişi, 3 Ocak'ta Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

 

   Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

 

         Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine, yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER