SP: Havayolu ulaşımı sorunu giderilmeli!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kentin son zamanlarda en önemli sorunlarından birinin havayolu ulaşımındaki sorunlar olduğunu söyleyerek, “Van’da yeterli sayıda uçak seferi yoktur ve uçak bileti bulmak sıkıntılıdır. Bulunsa da fiyatlar çok yüksektir” dedi. İlhan, açıklamasında parkomat sorunu ve üniversitede açılmayan kütüphane konusuna da değindi.

SP: Havayolu ulaşımı sorunu giderilmeli!

         Haftalık kent sorunları ile ilgili basın toplantıları düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanlığı, dokuzuncu toplantısında havayolu ulaşımı, parkomat ve iki yıldır açılmayan kampüsteki Van Ferit Melen Kütüphanesi konusunda açıklama yaptı.

 


       “UÇAK BİLETLERİ BULMAK ÇOK ZOR, BULUNSA DA PAHALI”
Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Van sınır ili olması nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere uçak seferi yapılan tüm illere en uzak konumda ve yaklaşık havayolu taşımacılığında iki milyon nüfusa hitap eden bir şehirdir. İlimizden yeterli sayıda uçak seferi yoktur ve uçak bileti bulmak sıkıntılıdır bulunsa da fiyatlar çok yüksektir. Gündem maddelerimizden birisi de ilimizde sözde parkomat uygulamasıdır. Başta trafiği rahatlatmak özellikle yoğun caddelerde otopark sorununu çözüm üretmek için uygulamaya konulan fakat vatandaşlarımızın kapısı önünden ücret alma noktasına kadar varmış olan gece yarısına kadar sürdürülen bir uygulamaya dönüştürülmüştür. Yine ilimiz gündeminde bulunan Van YYÜ kampüsünde iki yıl önce bitmiş olan Van Ferit Melen Kütüphanesi de ne yazık ki açılmayı beklemektedir” ifadelerini kullandı.

 


         “VEKİLLER, HALKIN AKLIYLA ALAY EDİYOR”
Başkan İlhan, daha sonra açıklamasında şu sorulara yer verdi: “Biz de Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz: Sosyal medya hesaplarından daha önce uçak sefer sayısını arttırdık diye açıklama yapan varlıklarından bir haber olduğumuz ilimizin sözde vekilleri Van halkının aklıyla alay mı etmektedir? Parkomat uygulamasında ki asıl amacınız birçok konuda olduğu gibi aklı sıra Van halkını cezalandırmak mıdır? Acaba Van YYÜ yetkilileri ilimiz genelinde alışkanlık olan bina yapıp çürütme, işe başlayıp uzun yıllar bitirmeme gibi her işi yarım yamalak yapma hastalığına yakalandığı için mi, Van Ferit Melen Kütüphanesi açılmıyor? Buradan hatırlatmak isteriz Van sahipsiz değildir Van’ın sahibi bu şehrin her anlamda sorunlarını sıkıntılarını ve çözüm yollarını dile getiren toplumun diğer kesimlerini Van’ın sorunlarını sorgulama cesareti veren Saadet Partisidir” Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2020, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29