Sokağa çıkma kısıtlamasında caddeler sessizliğe büründü

Ülkenin 81 şehrinde, bugün yapılacak olan LGS için, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Van'da da iş yerlerin kapandı, insanlar evlerine kapandı ve caddeler sessizliğe büründü.

Sokağa çıkma kısıtlamasında caddeler sessizliğe büründü

    Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alındı.

  

    Bugün için de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavların halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındı.

   Birinci oturumu saat 09.30'da başlayıp 10.45'te tamamlanacak, ikinci oturumu 11.30'da başlayıp 12.50'de tamamlanacak olan LGS öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla bugün 09.00 ile 15.00 saatleri arasında belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 il sınırları içinde sokağa çıkması uygulanıyor.

Kısıtlama kapsamında Van'da da caddeler sessizliğe büründü. Sadece yasaktan muaf olanlar dışarı çıkabildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29