Otobüs şoförlerinin kabin talebi…

Van’daki ulaşımın çok büyük bir kısmını karşılayan Van Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin şoförleri kabin talebinde bulunuyor.

Otobüs şoförlerinin kabin talebi…

          Van’da gün boyu şehir merkezindeki mahalleler başta olmak üzere tüm ilçelere gece geç saatlere kadar onlarca sefer düzenleyen belediye otobüslerinin şoförleri zaman zaman yolcularla karşı karşıya geliyor.
Stres altında çalışan ve  yolcular ile kendi aralarında bir koruma kabinin olmaması dolayısıyla zor durumda kalan şoförler, önlem amaçlı basit bir güvenlik sistemi talep ediyorlar.

 


        Söz konusu sorunla ilgili konuştuğumuz bir çok şoför bu ve benzeri şikayetlerden mustarip.
 Özellikle yoğun saatlerde yolcuların kendilerini lafa tuttuğunu söyleyen şoförler, “Bazen bazı yolcular bizi lafa tutup, âdeta ağzımızın içine düşecek kadar güvenliği tehlikeye sokacak derecede duyarsız davranabiliyorlar. Dikiz aynalarını görmekte zorlanıyoruz. Uyardığımızda ise tartışma çıkıyor. Bunların olmaması için kabin talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 


        Bazı vatandaşlar ise söz konusu talebin yerine getirilmesini isteyerek, “Şoförler için çok önemli olan ve bir çok büyükşehirde otobüslerde olmazsa olmaz koruma kabinin bir an önce Van’daki otobüslerde de devreye girmesi şoförlerin daha rahat ve kontrollü araç kullanmalarını sağlayacaktır” yorumunu yapıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29