Öğrencilere erken teşhisin önemi anlatıldı

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Elçilerimiz- Öğrencilerimiz’ sloganıyla hazırlanan çalışma kapsamında karne alan 50 bin öğrenciye, velilerine iletilmek üzere kanserde erken teşhisin öneminin vurgulandığı bilgilendirme mektubu verildi.

Öğrencilere erken teşhisin önemi anlatıldı

   Kansere karşı erken teşhisin önemine dikkati çekmek amacıyla karne alan öğrencilere Van İl Sağlık Müdürü Opr. Dr Nevzat Akdoğan imzasıyla karnelerinin yanında "farkındalık mektubu" verildi.

   Verilen mektuplarda, erken teşhisle binlerce kişinin kansere yakalanmadan tedbir alınmasının sağlandığı ve birçok kişinin bu sayede hastalığı yendiğine işaret edildi.

   İpekyolu Selahaddin-i Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi karne töreninde konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Bilici, kanserle ilgili duyarlılığı artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

   Bilici, “Amacı kanserle mücadelede taramaların önemini vurgulamak olan bu mektup aracılığıyla yaklaşık 50 bin veliye ulaşmayı hedefledik. Çünkü kanser oluştuğunda sadece hastayı değil, başta eşi ve çocukları olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerinin derinden etkilemektedir. Kanser, tedavisi mevcut olmakla birlikte bu süreç hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Şüphesiz bu durumdan en çok etkilenecek olanlar ise çocuklardır. Bu nedenle kanserle savaşta anne ve baba olmak üzere sizlerin gayret göstermesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

    Kanserin taramalarla önlenebilir bir hastalık olduğuna işaret edilen mektupta, Van'daki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Mobil Sağlık aracımızın iletişim bilgileri paylaşıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER