Muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeler ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz" dedi.

Muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeler ertelendi

   Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladıklarını belirtti.

   Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirlediklerini ifade eden Albayrak, "Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan tüm gelir vergisi mükellefi vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık." dedi.

   Nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay ötelediklerini belirten Albayrak, "Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz." ifadelerini kullandı.

    

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29