Mollakasım sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor

Van’ın turistik bölgelerinden biri olan ve özellikle yaz mevsimlerinde vatandaşların tercih ettiği Mollakasım’da, yol, su ve elektrik problemleri yaşanıyor. Mahalle sakinleri gazetemize açıklamalarda bulunarak problemlerinin giderilmesi için yetkililerden çözüm isterken, Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda bulunan vatandaşlar ise, tesisteki sıkıntılardan dolayı serzenişte bulundu.

Mollakasım sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor

   Van’ın Tuşba İlçesi’ne bağlı Mollakasım Mahallesi’nde birçok sıkıntı yaşandığı belirtildi.

   Kentin tek Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın bulunduğu mahallede, söz konusu tesislerde de eksiklikler yaşanıyor.

   Tesiste özellikle lavabolarda ve duş kabinlerinde suların akmadığı konusunda şikayetlerini dile getiren bazı vatandaşlar, söz konusu sorunun çözümü için yetkili mercilerin biran önce harekete geçmesini istiyor.

 

“TESİSİN BİRÇOK EKSİĞİ VAR”

   Mollakasım Mahallesi’nde bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda gazetemize açıklamalarda bulunan bir vatandaş, “Bizler buraya ailelerimizle, dostlarımızla birlikte güzel vakit geçirmek, piknik yapmak için geldik. Van’a böylesine güzel bir tesis kazandırılmış fakat gördüğümüz kadarıyla bu tesisin birçok eksiği var. Daha doğrusu ilgilenen yok, ihmal edilmiş bir vaziyette. Bizler burada lavaboları kullanmakta çekiniyoruz çünkü lavabolarda sabah su az geliyor, öğlen bir bakıyorsunuz hiç gelmiyor. Aynı şekilde duş kabinleri de öyle. Bunun dışında buraya gelirken yollar adeta köstebek yuvasına dönmüş vaziyetteydi, bozuk, çukurlu yollar var bu görüntü böyle bir yere yakışmıyor. Ayrıca bu yollar bizim araçlarımıza da zarar veriyor. Buradaki bu sıkıntıların çözülmesi için yetkili kişilerden biran önce bu sorunları çözmelerini talep ediyoruz” dedi.

   Özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen, Plaj ve yazlıklarında bulunduğu Van’ın turistik yerlerinden biri olan Mollakasım Mahallesi’nde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı mahalle sakinleri çözüm bekliyor.

 

MUHTAR  AZASI, SORUNLARI DİLE GETİRDİ

   Gazetemize konuşan Tuşba Mollakasım Mahallesi Köy Heyeti’nden ve Muhtar Azası olan Muhittin Çalpan ise, mahallenin yol, su ve elektrik problemlerinin çözüme kavuşması için yetkililere seslendi.

   Sorunlara vurgu yapan Çalpan, “Mahallemizin bazı sıkıntıları var. Başta içme suyu sorunumuz var. İçme suyumuz çok sıkıntılı bir vaziyette. Bizler burada her gün kavga ediyoruz. Kimilerine su gidiyor kimilerine gitmiyor. Bu sebepten dolayı şuan da malum yaz mevsiminde olduğumuz için, kimileri sen ağaç suladın, kimileri sen kerdi suladın deyip birbirimize kırılıp inciniyoruz. Bir diğer sorunumuz ise köyümüzün elektrik problemi. Burada elektriklerimiz sürekli kesiliyor. Mollakasım denildiği zaman burası öyle sıradan küçük bir köy değil.  5000 nüfuslu bir yerleşim yeriyiz ve nüfus sayımız her geçen gün daha da artış gösteriyor. Bunun yanı sıra yollarımız çok berbat durumda. Adeta yollarımız köstebek yuvası haline gelmiş. Köy halkından ziyade, buraya gelip giden misafirlerimiz bu konuda çok sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuda belediyenin buraya bir el atmasını istiyoruz. Biz daha önce bu sıkıntılardan dolayı Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Tuşba Belediyesi , VASKİ ve VEDAŞ’a bu konular hakkında başvuruda bulunduk. Sıkıntılarımızın çözülmesi için kendilerinden dilekçe yazarak bize bu konuda çözüm üretmelerini istedik, fakat henüz her hangi bir neticeye varılmış değil. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Tuşba Belediye Başkanımız ve diğer yetkili mercilerden bizim bu sorunlarımızın giderilmesi için sizin vesilenizle sesleniyoruz. İnşallah sesimizi duyurabiliriz ve sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliriz” şeklinde konuştu.

 

MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJI’NIN İŞLETMESİ BELEDİYEYE AİT DEĞİL

  Van’ın Tuşba İlçesi’ne bağlı Mollakasım Mahallesi’nde bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı hakkında da konuşan Köy Heyeti’nden ve Muhtar Azası olan Muhittin Çalpan, Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın işletmesinin ihaleyle şahıslara verildiğini belirterek, vatandaşların giriş çıkışlarda daha duyarlı olmaları gerektiği konusunda çağırıda bulundu.

   Çalpan, “Mavi Bayraklı Halk Plajı, halkımıza açılmış bir tesistir. Fakat buranın işletmesi ihale usulü şahısların işletmesindedir. Bazen buraya gelen misafirlerimiz buranın belediyeye ait olduğunu söyleyip girişlerde ücret ödeme konusunda sıkıntı çıkarıyor. Burası belediye tarafından yapılmış, ama işletmesi şahıslar tarafından ihale usulüyle alınmıştır. Yani ödedikleri ücretlerin belediyeyle bir alakası yoktur. Bu konuda misafirlerimizin biraz daha hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Sonuçta burayı işleten kişilerde burayı çalıştırıp buradan para kazanmak, ekmek yemek zorundadır. Van’da böylesine güzel bir tesis var ve bu kesinlikle Bodrum, Antalya gibi illerin tesislerinden geride olan bir tesis değil. Oralarda bu tür tesislere nasıl hassasiyet gösteriliyorsa bizlerde burada kendi memleketimizin bu tür tesislerine sahip çıkmalıyız, burayı daha da güzel bir yer haline getirmek için uğraşmalıyız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi:Emre An

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER