Mektebim Koleji Van'da açılıyor

Dünya standartlarında eğitim veren ülkenin en prestijli kolejlerinden biri olan Mektebim Koleji’nin bir şubesi de Van’da açılıyor. Mektebim Koleji Kurucularından Lokman Tekin, söz konusu kolejin Van kampüsünün Mayıs ayında tamamlanacağını belirterek, “Söz konusu kampüste; kapalı spor salonu, buz pisti, aqua parklı olimpik yüzme havuzlarının yanı sıra, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise yer alacak” dedi.

Mektebim Koleji Van'da açılıyor

    Türkiye’nin farklı şehirlerinde de bulunan ve eğitim kalitesi ile adından söz ettirmeyi başaran Mektebim Koleji artık Van’da da yeni bireyler yetiştirecek.

   Van’da 10 dönümlük bir arsa üzerinde inşa edilen Mektebim Koleji Van Kampüsünde, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise yer alacak.

 

   KAVRAM EĞİTİM KURUMLARI’NDAN, MEKTEBİM KOLEJİ’NE…

   Davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Van’daki Mektebim Koleji kurucularından Lokman Tekin, “Biz Kavram Eğitim Kurumları’nı 2006 yılında kurduk.  Kavram Dersanesi olarak eğitim hizmetimize başladık. 2015 yılına kadar sadece dersane olarak eğitim sektöründe yer aldık.  Dersanelerin temel liseye dönüşmesinin ardından bizler de temel lise ve öğretim kursu olarak eğitimlerimizi sürdürdük. 2019-2020 eğitim öğretim yılında temel liseler kapatılıyor. Bizler de temel lisemizi kapatıp Mektebim Koleji olarak eğitim ve öğretim sektöründe, hizmet vermeye devam edeceğiz.  Aynı zamanda üniversiteye hazırlık için Modüler Kavram adında, kursumuzu da modernize ederek devam edeceğiz.” dedi.

   Mektebim Koleji Kampüsünün Eminpaşa Mahallesi, Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü olarak bilinen ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait garajın karşısında, İpekyolu’ndan 50 metre aşağıda oluşacağını belirten Lokman Tekin, Mektebim Koleji’nin Van’daki eğitim çıtasını yükselteceğine inandığını ifade etti.

   Tekin, “Türkiye’nin en iyi kolejlerinden biri artık Van’da. Türkiye’nin en prestijli kolejlerinden biri olan Mektebim Koleji artık Vanlılara hizmet verecek. Mektebim Koleji Van’da 10 dönümlük bir kampüs şeklinde olacak. Bizim birinci amacımız eğitimdeki kaliteyi artırmak. Kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise yer alacak. Bu kolejde hem lise hazırlıkları, hem de üniversite hazırlıkları ile öğrenciler en iyi şekilde yetiştirilecek.

 

   “HER PROJEMİZ ÖĞRENCİLERİN KENDİLERİNİ DAHA İYİ YETİŞTİRMESİNE İMKÂN SAĞLAYACAK”

   Mektebim Koleji Veli işler Müdürü Metin Akgül, söz konusu kolejin ülkenin en önemli kolejlerinden olduğunu söyleyerek, “Mektebim Koleji aslında 2006 yılında kuruluyor, ama 2011 yılında yeni ismiyle Türkiye’ye yayılmaya başlıyor. ‘Dünya Benim’ projeleriyle, dünya standartlarında ve eğitim modeli en çok gelişmiş ülkelerle yarışabilecek modellerimiz var. Bu anlamda proje alanı, oyun alanı, yaşam alanı ve keşif alanı projelerimiz var. Her bir projede öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini ve en güçlü şekilde hmelerini sağlıyoruz. Kampüsümüzde eğitim öğretimin yanı sıra, aynı zamanda öğrencilerimizi en etkin şekilde hayata da hazırlıyoruz. Bu temelde öğrenci merkezli eğitim modelimizle, öğrencilerimizin başarılı olmaları kadar mutlu, güvenli ve sağlıklı olmalarını sağlayabilecek modellerimiz var. Öğrenmeyi oyun haline dönüştürebilecek ve öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilecek sportif ve kültürel etkinliklerimiz olacak. Bu anlamda, öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerini sağlayabilecek imkânlarımız var” dedi.

   Tüm kurucuların eğitimci olduğunu ifade eden Akgül, “Bu kolejin Van’a ciddi artılar katacağına inanıyoruz. İyi bireyler yetiştirmek ve onlara rehberlik etmek istiyoruz. Atölyeler, laboratuarlar, sosyal ve kültürel aktivitelerle, hedefimiz Van ve çevre illerde birçok insana ulaşmak ve onlara eğitim anlamında mevcut imkanları sunmak istiyoruz. Çocuklarımızı yüzme havuzlarından, bilim merkezi atölyelerine, kapalı spor salonlarındaki etkinlileri, sanat etkinliklerine kadar her konuda kendilerini geliştirmelerini sağlayacak bir imkana kavuşturmayı hedefliyoruz. Ölçme ve değerlendirme çok önemli, ama bu sadece sınavlarla olmuyor. Tüm sahaları bu bağlamda oluşturuyoruz. Çocuklar okul servisine bindikten sonra uzaktan sistemlerle takip edilerek, uzaktan eğitim sistemi ile kontrol altında oluyor. Anket sonuçları, gözlemler, yetenekler ve uygulama sahasında rehberlik edecek olan tecrübeli eğitimciler söz konusu. Van’da güçlü ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

   Daha sonra soruları yanıtlayan Mektebim Koleji yöneticileri, ileriki süreçte at çiftliği, organik bahçe gibi doğal alanları da kurarak öğrencilerin her alanda kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacaklarını dile getirdi.

   Mektebim Koleji Kurucularından Lokman Tekin, toplam öğrenci kontenjanlarının bin 296 olduğunu belirterek, çalışacak öğretmen ve personel sayısının da yaklaşık 100 olacağını ifade etti.

   Van Mektebim Koleji’nde okuyan bir öğrencinin dünyanın neresine giderse gitsin eğitimini devam ettirebileceğini de ifade eden Tekin, burs konusunda da sıkıntı yaşanmayacağını anlattı.

  Kolejlerinden ortaokul ve lise mezunlarının tümünün kendini ifade edebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmiş olacağını vurgulayan Tekin, yabancı öğretmenlerin de yer alacağını ifade etti.

   Kolej kurucularının objektiflere poz vermesi ile program son buldu. Bölge: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER