Korona, meslek hastalığı olsun teklifi Meclis'e geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronanın meslek hastalığı sayılmasını içeren yeni düzenlemenin Meclis'e getirilmesini istedi.

Korona, meslek hastalığı olsun teklifi Meclis'e geliyor

   Korona vakalarının artmasından sonra Meclis'e yeni bir düzenleme geliyor.

   Türkiye'de meslek hastalığı ve iş kazası olarak bildirilen korona vakalarında sağlık giderlerinin yüzde 100'ü karşılanıyor, geçici ya da kalıcı iş göremezlik durumunda tazminat alınıyor, vefat edenlerin ise yakınlara maaş bağlanıyor.

   Meslek örgütleri ve sendikalar, sadece sağlık çalışanları için değil, işi gereği bulaşa maruz kalan tüm sigortalı çalışanlar için koronavirüsün meslek hastalığı ve iş kazası olarak tanımlanması gerektiğini savunuyor.

   Son olarak Danıştay 10. Dairesi, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'nın koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmamasına ilişkin SGK genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

   ERDOĞAN'DAN KONUYU MECLİS'E GETİRİN TALİMATI

   Siyasi partilerin de uzlaşma sağladığı, sağlıkçıların bu yöndeki beklentileri üzerine, devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi.

   Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan düzenlemeye ilişkin rapor isteyerek, bir an önce Meclis gündemine getirilmesi talimatını verdi.

   DÜZENLEMENİN 2021'DE HAYATA GEÇMESİ BEKLENİYOR

   Bakanlıklar, raporları önümüzdeki kabine toplantısında Erdoğan'a sunacak. Düzenlemenin yeni yılda hayata geçirilmesi planlanıyor. Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek "Kadrolu sağlık çalışanları için böyle bir düzenlememiz zaten var. Bu yeni düzenleme, sözleşmeli personeli kapsayacak" dedi.

   Ensonhaber

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29