Kısa film festivaline başvurular başladı

Bu yıl ilk kez 3-5 Mayıs 2018 tarihlerinde organize edilecek olan Van İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı. Festivale 30 dakikayı geçmeyen kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türünde filmler başvuru yapabilecek.

Kısa film festivaline başvurular başladı

    Konuyla ilgili yapılan açıklamada, çok sayıda kısa filmi programına almayı hedefleyen festivalin, aynı zamanda kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türlerinde yarışmalar düzenleyip akçeli ödüller vereceği belirtildi.

   İpekyolu Belediyesi Basın Biriminden yapılan açıklamada, “Başvuru ve detaylı bilgilerin //www.ipekyolufilmfest.org/ adresinden yapılacağı festivale son başvuru tarihi 15 Mart 2018’dir. Ödüllerin tamamının akçeli olduğu festivalde; kurmaca ve belgesel dallarında en iyi birinci, ikinci ve üçüncü filmlere ödüller dağıtılacaktır. Bu ödüllere ek olarak, En İyi Deneysel, En İyi Animasyon, Engelsiz Yaşam Özel Ödülü ve Münir Özkul Onur Ödülü verilecektir. Van temalı filmlerin yarışacağı bölümdeyse ilk üç filme ödüller verilecektir. Ayrıca programa kabul edilen tüm filmlere gösterim ücreti ödenecektir. Hiçbir beklenti içinde olmadan üretilen kısa filmlerin desteklenmesi konusunda hemfikir olan festival düzenleme komitesi Kısa Film Yönetmenleri Derneği’yle yaptığı görüşme sonrasında programa alınan tüm kısa filmlere telif ödenmesi kararını da almıştır” denildi.

   Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

   “Kısa süre içinde  yapılacak duyuruyla Mart ve Nisan aylarında açılacak sinema atölyesinde eğitim görecek olan Van halkı, atölye çalışmalarının sonunda Van temalı filmler üretecek ve bu filmler kendi arasında profesyonel bir jüri değerlendirmesinden sonra ödüllendirilecek.

   Festival ile ilgili olarak bir açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk, İpekyolu’nun yüzyıllar boyunca ticaret yapılan bir yol olmasının yanı sıra bilgiyi, fikirleri, kültürü doğudan batıya ve batıdan doğuya taşımış bir yol olduğunu belirtti.

    Öztürk, “Bu anlayış ve bilinçle düzenlediğimiz festival,  yedinci sanat olan sinema sanatı kapsamında, kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan, yönetmenlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan “kısa film" i desteklemek, genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini bu eşsiz tarihi ve kültürel miras çatısı altında duyurmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu duygu ve düşüncülerle katılımcılara şimdiden başarılar diliyor, doğu ve batının buluştuğu yerde sizleri ve filmlerinizi bekliyoruz.” diyerek kısa film yönetmenlerine çağrı yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29