Kırsaldaki okul önüne menfez köprü yapımı…

Van’ın İpekyolu İlçesi kırsal mahallelerinden biri olan Ilıkaynak köyündeki okul yoluna, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, 2x2 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda menfez yapımına başlanarak, okul yolu çamurdan kurtarılıyor.

Kırsaldaki okul önüne menfez köprü yapımı…

     İpekyolu Belediyesi, yağmur ve kar suları nedeniyle muhtemel sel tehlikesiyle karşı karşıya olan Kırsal mahallelerden Ilıkaynak köyünde ki okul yolunu menfez köprü çalışmasıyla çözüme kavuşturdu.

 

    İpekyolu Belediyesi, yağmur ve kar sularının etkili olduğu günlerde sel tehlikesi yaşayan, ulaşım güçlüğü çeken ve tarım arazileri tahrip olan Ilıkaynak sakinlerinin talebi üzerine buralarda menfez köprülerin yapımına başladı. 

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince,  köye 2x2 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda menfez yapıldı. Yapılan menfezin mahalleleri için çok anlamlı ve önemli bir hizmet olduğunu belirten Ilıkaynak Muhtarı Murat Beyaztaş, Belediye Başkan Vekili Aslan’a teşekkürlerini ilettiği açıklamasında şöyle konuştu; “ mahallemizin alt tarafında bulunan 3-4 hanemizde yaşayan çocuklarımız, okullarına sele kapılma riskini de göze alarak, paçalarını sıyırarak gidip geliyorlardı. Sel riski nedeniyle aileler defalarca çocuklarını sırtlayarak karşıya geçiyorlardı. Bu anlamda sesimizi duyup yardımlarını esirgemeyen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan beye kendim ve mahallelim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

    Aslan, "Mahalle muhtarımız tarafından Belediyeye ulaşan talep doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla olaya el attık. Sel riski olan ve her sene bu kabusu yaşayan mahalle sakinlerimizin bu sorununu çözmekten son derece mutlu olduk. Kırsal Mahallelerimizde menfez çalışmalarımızın yanı sıra bir çok alan yürüttüğümüz alt yapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor " dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29