Kıpçak: Her vatandaş bir engelli adayıdır

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu Der) Başkanı M.Nuri Kıpçak ve beraberindeki heyet, Engelliler Haftası dolayısıyla Van’da bulunan engelli derneklerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kıpçak, her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu ifade etti.

Kıpçak: Her vatandaş bir engelli adayıdır

    Urartu Der Başkanı M.Nuri Kıpçak, Yeniden Yaşam Derneği Başkanı Sebiha İstek, Engelliler Haftası dolayısıyla, Bedensel Engelliler Spor Derneği ve İşitme Engelliler Spor Derneği’ni ziyaret etti.

  Kıpçak ve İstek, önce  Bedensel Engelliler Spor Derneği Başkanı Hanefi Baykara’yı, ardından ise İşitme Engelliler Spor Derneği Başkanı Aydın Türk’ü ziyaret ettiler.

   Ziyaret ile ilgili gazetemize açıklama yapan Urartu Der Başkanı M.Nuri Kıpçak, “Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği'nin çok kıymetli başkanı Hanefi Baykara ile Van İşitme Engelliler Spor Kulubü Derneği'nin kıymetli başkanı Aydın Türk ve saygı değer üyelerine ziyarette bulunduk. İlimizde temsil ettikleri değerli kadirşinas insanlarımızın her tür sorunlarına çözüm sağlamadaki gayretlerinin yanı sıra spor camiasında da sergiledikleri üstün başarılar hasebiyle bizler kendilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbim muvaffakiyetlerini daim kılsın yar ve yardımcıları olsun inşallah. Selam ve dua ile” şeklinde konuştu.

   Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu belirten Kıpçak, “Hepimiz her an için bir engelli olabiliriz. O yüzden engelli olmadan önce, bu özel vatandaşlarımızın değerini iyi bilmeliyiz. Son yıllarda birçok aile içinde engelli bireylerin arttığını görüyoruz. Sokaklarımız, kaldırımlarımız, kurum binaları ve yeni evler ile araçlar mutlaka engelliler düşünülerek yapılmalıdır. Onların kolaylıkla hayatlarını idame ettirmeleri için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

   Dernek Başkanları; Baykara ve Türk ise ziyaretlerinden ötürü Urartu Der Başkanı M.Nuri Kıpçak ile Yeniden Yaşam Derneği Başkanı Sebiha İstek’e teşekkür ettiler.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29