Kıpçak: Bir projemiz daha kabul gördü

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu Der) Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, bir projelerinin daha kabul gördüğünü ifade etti.

Kıpçak: Bir projemiz daha kabul gördü

   Dernek olarak, İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Proje Destek Sistemine sunmuş oldukları, ‘Sokaktan Bilime Yolculuk’ isimli projelerinin bakanlık yetkilileri tarafından uygun görüldüğünü söyleyen Kıpçak, “İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile 28.08.2018 tarihinde yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün koordinesinde yetişkin bireylere yönelik olarak yürüttüğümüz sosyal ve kültürel kurs faaliyetlerimiz kapsamında hamd olsun ki yüzlerce insanımıza eğitim ölçeğinde katkıda bulunabildik” dedi.

   İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün çocuk ve gençlere yönelik olarak sürdürdüğü hizmetlerden aldıkları feyz ile birlikte çocuk ve gençlerin geleceğine katkı sunabilme babında hareket ettiklerini anlatan Dernek Başkanı Kıpçak, “Bizler de kabul edilen ‘Sokaktan Bilime Yolculuk’ projemiz kapsamında İpekyolu ilçemizde bulunan çocuklar ile gençlerimizin yetenek, ilgi ve değerlerini sergileyebilmelerine imkân oluşturulmasına, netice itibarı ile kaliteli bireylerin yetiştirilebilmesine bir nebzede olsa katkı sunabilmeyi umuyoruz. Bu vesile ile dilencilik yapmaya zorlanılan, ayakkabı boyacılığı yaptırılan, trafik ışıklarında araç camı silmeye teşvik edilen, peçete vb. ürünler sattırılan, sokakta çalışmak zorunda bırakılan, okula devam edemeyen çocuk ve gençlere yönelik olarak işbirliğinde olduğumuz kurumlarımız ile birlikte beceri ve hobi atölyelerinde çocuklarımızın eğitim ve öğretim saatleri dışında kaliteli vakit geçirebilmelerine imkân sağlayarak kişisel ve mesleki gelişimlerine destekçi olma amacı taşımaktayız. Çocuk ve gençlerimizi her türlü madde bağımlılıklarından, sokaklarda maruz kalabilecekleri her çeşit tehlikelerden, yaşamlarını karartacak yanlışlardan muhafaza edebilme çerçevesinde ve özellikle topluma yararlı bireyler olabilmeleri yönünde devletimizin sağladığı sosyal, kültürel, sportif, mesleki vb. her tür imkanlardan ve hizmetlerden istifade edebilmelerine teşvik etme, yol gösterici olabilme amacı gütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

    Kıpçak, sözlerine devamla, “Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneğimizin projesi çalışmaları dahilin de bizlerden yana kurumsal bağlamda desteklerini esirgemeyeceğini bildiğimiz ve koordineli olarak işbirliği içersinde bulunacağımız İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün tüm kadirşinas idarecilerine ve personellerine teşekkür ediyorum. İyi ve nitelikli bir eğitimin aydınlık geleceğe açılan en önemli kapı olduğu şiarı ile çocuk ve gençlerimizin aydınlık gelecekleri adına her tür imkanı seferber eden devlet büyüklerimize, İçişleri Bakanlığımıza, bilahare Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzün idareci ve personellerine şahsım ve temsil ettiğim Urartu-Der adına canı gönülden teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER