Karla mücadele ekiplerinin gayreti parmak ısırtıyor

Van’da karla mücadelenin gizli kahramanları olarak bilinen kaldırım küreme ekipleri, dondurucu havalarda kaldırımları temizlemek için yoğun mesai harcıyor. Ekipler, sosyal medyada ‘Büyükşehir çalışmıyor’ paylaşımlarının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Karla mücadele ekiplerinin gayreti parmak ısırtıyor

    Kar yağışı ile birlikte ilk önce onlar harekete geçiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 70 kişiden oluşan kar küreme ekibi, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başlıyor.

    Eksi 20 dereceyi bulan dondurucu soğuklara rağmen amansız bir mücadele ortaya koyan gizli kahramanlar, 24 saat boyunca ana arterdeki kaldırımları temizleyerek, vatandaşların gündelik hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ediyor.

   Kar küreme ekibinden olan 4 çocuk babası Mehmet Ali Aslan da sabah namazından sonra evinden çıkıyor. İlk olarak Büyükşehir Belediyesine ait şantiyede arkadaşları ile buluşan Mehmet Aslan, günlük görevlendirmesi yapıldıktan sonra servisine binerek görev bölgesine gidiyor. Mesai arkadaşlarıyla birlikte küreklerini alan Aslan’ın kar mesaisi başlıyor.

   Kar yağışının yoğun olduğu günlerde ortalama 12 saatin üzerinde küreme çalışması yaptıklarını anlatan Aslan, “7 yıldır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışıyorum. Yoğun kar yağışı ile birlikte bir kaç gündür arkadaşlarımla birlikte 7/24 esaslı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazı günler sabah 7'den akşam 7-8'e kadar, bazen ise gece 12'ye kadar mesai gözetmeksizin çalışıyoruz'' dedi.

   Sosyal medyada 'Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmıyor' paylaşımlarını gördüklerinde üzüldüklerini ifade eden Aslan, ''Bizim yaptığımız çalışmalar insan gücüyle yapılıyor. Böyle şeyleri gördükçe, duydukça arkadaşlarım da bende üzülüyoruz. 1 metreye kadar kar yağmış. Baya da yoruluyoruz, emek veriyoruz. Bunu insanlar hiç mi göremiyor? Cumartesi pazarlar dahi biz evimize gidemiyoruz'' biraz da olsa insanlardan sağduyulu davranmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

    Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kaldırım temizleme çalışmalarında, küreme ekiplerine destek olarak kar küreme araçları da kullanılıyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29